«Είναι ένας σεξουαλικά διεστραμμένος εγκληματίας»-Το προφίλ του «τυφλού» βιαστή της Δάφνης

«Θέλει φοβερή τιμωρία»-Τι δήλωσε στο star.gr ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας

«Είναι ένας σεξουαλικά διεστραμμένος εγκληματίας»

Ανατριχίλα έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για την δράση του 52χρονου «τυφλού» βιαστή της Δάφνης, του ανθρώπου ο οποίος κατηγορείται πως με πρόσχημα την αναπηρία του και δηλώνοντας ΑμεΑ, βίαζε, βασάνισε και χτυπούσε επί ώρες, μια 20χρονη φοιτήτρια.

Η νεαρή κοπέλα, έφτασε στην πόρτα του έχοντας απαντήσει σε μια αγγελία μέσω της οποίας ο 52χρονος ζητούσε μια κοπέλα να του καθαρίζει το σπίτι. Ωστόσο δεν φανταζόταν τον εφιάλτη που καραδοκούσε στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Όθωνος.

Την ώρα λοιπόν που η απολογία του 52χρονου βιαστή έχει σοκάρει το Πανελλήνιο, το star.gr επικοινώνησε με τον γνωστό ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, προκειμένου να μας σκιαγραφήσει το προφίλ αυτού του ανθρώπου.

Καταπέλτης, ο κος Σούρας τόνισε πως βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, ο 52χρονος θέλει φοβερή τιμωρία. Παρακάτω, μας εξήγησε γιατί, αναλύοντας τα τρία πράγματα που του έχουν κάνει εντύπωση σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση:

Το πρώτο είναι η αναπηρία του. Δεν ξέρω, θέλει πάρα πολύ ψάξιμο και πρέπει να δούμε πραγματικά αν αυτός ο άνθρωπος βλέπει δεν βλέπει, βλέπει πολύ, ή βλέπει λίγο. Πάντως τυφλός-τυφλός… δεν είναι. Γιατί ένας τυφλός δεν μπορεί να φτάσει στη διαδικασία να κάνει όλα αυτά που έκανε με κάμερες, με παρακολουθήσεις, με αναισθητικά κτλ. Το δεύτερο που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, είναι πώς αυτός ο άνθρωπος ζούσε μόνος και κατόρθωνε να να κάνει όλα αυτά τα πράγματα. Πώς μπορούσε να παρασύρει τις γυναίκες; Υπήρχε οικονομική επιφάνεια; Υπήρχε πρόβλημα; Το λέω αυτό το πράγμα γιατί υπήρξε μια γυναίκα που είπε ότι έζησε μαζί του 9 χρόνια. Είναι αδιανόητο! Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Τι έκανε δηλαδή; Της παρείχε τα πάντα; Στην αρχή έκανε τον καλό;Το τρίτο είναι ότι δεν είναι άρρωστος κατηγορηματικά. Είναι διεστραμμένος! Και επειδή είναι διεστραμμένος είναι διπλά επικίνδυνος! Γιατί αν αποδειχτεί ένα τοις εκατομμυρίοις ότι η φοιτήτρια λέει ψέμματα, και ήταν ένα στημένο παιχνίδι, τότε μπορώ να καταλάβω ότι ήταν μια εφαρμογή της διαστροφής του. Από την στιγμή όμως που εκείνη ουρλιάζει, φωνάζει, βρίσκεται σε ψυχικό σοκ, είχε κλειστεί μέσα, την απελευθερώσανε με τον τρόπο που την απελευθερώσανε… τότε αυτός δεν είναι διεστραμμένος αλλά εγκληματίας δολοφόνος, γιατί ο,τι έκανε δεν το έκανε με τη συναίνεση της είτε την χρηματική, είτε την σεξουαλική, αλλά το έκανε επειδή η διαστροφή του ξεπέρασε τα όρια. Άρα λοιπόν μας αφήνει να καταλάβουμε ότι αν συνεχιζόταν αυτά τα πράγματα, κάποια στιγμή μπορούσε να φτάσει ακόμα και στο φόνο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΩΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

Κατηγορηματικός, ο κος Σούρας δήλωσε πως ο 52χρονος «τυφλός» βιαστής «πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένας διεστραμμένος εγκληματίας χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Δεν τον ενδιαφέρει πιστεύω να βγει και άρρωστος! Έχουμε να κάνουμε με έναν σεξουαλικά διεστραμμένο άνθρωπο. Αν ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε την σεξουαλική του διαστροφή, ψάρευε ανθρώπους με την ίδια σεξουαλική διαστροφή και μέσα στο σπιτάκι τους έκαναν τα πάντα, κανένα πρόβλημα. Από την στιγμή όμως που δένει, φιμώνει, κάνει αναισθητικό, χτυπά, ουρλιάζει και την ελευθερώσανε αυτή την κοπέλα εντελώς τυχαία, τότε με αφήνει να καταλάβω ότι τα πράγματα πήγαιναν σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Αυτός είναι ένας πάρα πολύ επικίνδυνος άνθρωπος που δεν πρέπει να τύχει καμίας επιείκειας. Άλλο η σεξουαλική παρέκκλιση και η σεξουαλική διαφοροποίηση, που βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συνυπάρξεις και να κάνεις ο,τι θέλεις, και άλλο η βία, η εγκληματικότητα, η δολοφονική άποψη».

Μάλιστα όπως εξήγησε, «έχει σώας τας φρένας, και δεν ζήτησε καθόλου να εξεταστεί από γιατρό. Εκείνος γύρισε και είπε κάτι απίθανο, ότι εγώ το έχω ξανακάνει αυτό επι πληρωμή. Θέλει πάρα πολλή προσοχή. Τέτοιοι άνθρωποι θέλουν πάρα πολλή προσοχή. Επίσης το θέμα της τύφλωσης και της αναπηρίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Φοβάμαι μην βρεθούμε απέναντι στην περίπτωση της Ζακύνθου».

ΘΕΛΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

«Αν πραγματικά αυτά που λέει η φοιτήτρια ισχύουν, που κατά την γνώμη μου 99% ισχύουν (το 1% το αφήνω για τον λόγο της στατιστικής), αυτός θέλει φοβερή τιμωρία. Μιλάμε για έναν εγκληματία διεστραμμένο» είπε ο Δημήτρης Σούρας, καταλήγοντας πως:

«Οι διαστροφές δημιουργούνται σιγά σιγά με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μέσα στη ζωή. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι το κομμάτι των σεξουαλικών αποκλίσεων που λέγονται παραφιλίες. Δυστυχώς είναι παιχνίδια πολύ επικίνδυνα. Αυτός δυστυχώς πήγε πιο πάνω, γιατί τα ζωώδη ένστικτα είναι πάντα πιο ισχυρά από τα φυσιολιγικά ένστικτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Tης Χριστίνας Βεργιώτη
Ε-mail: chvergioti@star.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top