EIKONEΣ ΣΟΚ: Λεχώνα στη Λέσβο ζει με τα μωρά της χωρίς ρεύμα και φαγητό μέσα σε μια παράγκα

Ξεχασμένοι από το θεό προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα

Λεχώνα στη Λέσβο ζει με 2 μωρά  χωρίς ρεύμα και φαγητό

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το emprosnet.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μια 22χρονη λεχώνα  στη Λέσβο, ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες μαζί με το μόλις μερικών ημερών βρέφος της και άλλο ένα παιδάκι 14 μηνών.

Στην οικογένεια δεν υπάρχει πατέρας, και έτσι η 22χρονη Μ. δίνει μάχη για να τα φέρει πέρα.

Όπως η ίδια αποκάλυψε στο «Ε» το οποίο βρέθηκε στην παράγκα που μένει η μονογονεϊκή οικογένεια, το κατάλυμα τους το παραχώρησε ο θείος της, ο οποίος μένει μαζί τους, ωστόσο δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα, με αποτέλεσμα να σκέφτεται δυο και τρεις φορές πόσο συχνά να αλλάξει πάνες στα μωρά, αφού η βοήθεια των τελευταίων ημερών έφερε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο.

Με δανεικά παιδικά κρεβάτια, βρέθηκε χώρος για να κοιμηθούν τα μωρά, σε ένα δωμάτιο γεμάτο υγρασία

Οι συνθήκες υγιεινής δεν πληρούνται, ενώ σύμφωνα με το emprosnet, η καθημερινότητα για την 22χρονη και τα παιδιά της είναι εφιάλτης.

Στην φώτο βλέπετε το γάλα σε σκόνη, στο κουτί του και σε πρώτο πλάνο πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα που λειτουργεί μόνο ως αποθηκευτικός χώρος, το σαπούνι ελάχιστο και η κρέμα για το μωρό από διαφημιστικό δείγμα.

Η νεαρή κοπέλα τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση της εφημερίδας, το μόνο που ζητά είναι τρόφιμα και ρουχισμό:

«Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί».

Παράλληλα έχει ζητήσει να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος. Θεωρεί όμως ότι η τύχη της χαμογέλασε γιατί, πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογνό της, ούσα η ίδια με ράμματα, πήγε σε ένα σπίτι να καθαρίσει και πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top