Ο ΒΙΟΣ και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ του βαρόνου που εκτελέστηκε στα Γλυκά Νερά! Τον είχαν γαζώσει ξανά το 2003

Είχε παραδοθεί μόνος του στην αστυνομία-Πρώτη ανάρτηση: 03-05-2017 14:00

Για ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές όσον αφορά στην εκτέλεση του 48χρονου Βασίλη Γρίβα μπροστά από το σχολείο του παιδιού του, εκφράζοντας φόβους για μια βεντέτα συμμοριών που έχει ξεσπάσει και απειλεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το star.gr ο Γρίβας ήταν παλιός γνωστός των αρχών, καθώς είχε εμπλακεί με κυκλώματα  της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε πέσει θύμα μιας ακόμα δολοφονικής επίθεσης στον Πειραιά, όταν άγνωστοι τον γάζωσαν και πάλι με σφαίρες, από την οποία είχε γλιτώσει από θαύμα.

Όπως έγινε γνωστό ο 48χρονος αρχικά ήταν αθλητής του body building και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε να δραστηριοποιείται στη νύχτα. Μάλιστα μετά τη δολοφονία του στενού του φίλου, Θέμη Καλαποθαράκου, το 2000 φέρεται να ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κύκλωμα βαρόνων της νύχτας που δραστηριοποιούταν στον Πειραιά.

Ο ίδιος είχε εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις με εκβιασμούς, σε αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Μετά το 2004 το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνα των εμπλεκομένων στη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας και μάλιστα φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη άλλες δύο φορές, ενώ το 2011 είχε παραδοθεί από μόνος του στην αστυνομία, καθώς το όνομά του συγκαταλεγόταν στη μεγάλη δικογραφία των 217 νονών της νύχτας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα, όμως ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Τότε λοιπόν εξέτισε μέρος της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

Τα όσα έρχονται στο φως για τη ζωή του ανθρώπου που εκτελέστηκε στα Γλυκά Νερά είναι αποκαλυπτικά.

Ο 48χρονος Βασίλης Γρίβας φέρεται να ήταν το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Εκείνος μάλιστα φέρεται ότι είχε κηρύξει τον πόλεμο σε ηγετικά στελέχη της Greek Mafia και σε βάρος του υπήρχαν ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Ο «Καράφλας» μάλιστα είχε δεχθεί επίθεση μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014.

Πάντως οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου να μην την έδωσαν άνθρωποι από τις αντίπαλες συμμορίες, αλλά μέλη της δικής του συμμορίας, προκειμένου να του κλείσουν το στόμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top