ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα σύνορα με τα Σκόπια! Έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων

Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση

Σκόπια: Έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική κυβέρνηση από την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια, με την πολιτική αναταραχή να μη λέει να καταλαγιάσει και τον φάντασμα του εμφυλίου να πλανάται και πάλι πάνω από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων από τα Σκόπια μετά από τα πρόσφατα επεισόδια στη χώρα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, τη δημιουργία καταυλισμών που θα μπορούσαν να υποδεχθούν μαζικό αριθμό προσφύγων από την γειτονική χώρα, που σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, υπολογίζεται πως θα περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα.

Έχουν επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα, βολιδοσκοπηθεί συγκεκριμένες περιοχές στο Κιλκίς, όπου θα στηθούν καταυλισμοί και θα γίνεται εκεί καταγραφή των εισερχομένων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των ροών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός γραφείου ανάλυσης στη γειτονική χώρα με τα κράτη μέλη της Ένωσης να μετέχουν σε αυτό με διπλωματικό ή αστυνομικό σύνδεσμο.

Μία πιθανή εμφύλια σύρραξη στα Σκόπια θα οδηγήσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού προς γειτονικές χώρες και άρα και την Ελλάδα, κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει.

Ωστόσο προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο κι έτσι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές, ενώ ειδική ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, έχοντας βάλει εντολή αντίδρασης σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.

Αντίστοιχες εντολές έχουν λάβει και οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας θα βρεθεί στη Σερβία για να έχει επαφές με αξιωματούχους της χώρας για την κατάσταση στα Σκόπια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top