Με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, γερανούς και τρακτέρ ετοιμάζεται να απομακρύνει η ΕΛ.ΑΣ το ΚΕΠ Εξαρχείων!

Δείτε το σχέδιο της για εκκένωση του «πολιτικού περίπτερου» όπως το αποκαλούν οι αντιεξουσιαστές

Σχέδιο απομάκρυνσης του ΚΕΠ Εξαρχείων

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα έχει εγκαινιαστεί το ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, το οποίο οι ίδιοι αποκαλούν «πολιτικό περίπτερο».

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το αντιεξουσιασττικό ΚΕΠ στήθηκε δίχως την παραμικρή άδεια, με στόχο «την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό, την πολιτική αναβάθμιση των πολιτών και την συγκρότηση αγωνιστικής κουλτούρας».

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ Η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η αστυνομία οργανώνει ένα μεγάλο σχέδιο απομάκρυνσης του αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, την ομάδα ΔΙΑΣ, γερανούς και τρακτέρ!

«Το θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε επίπεδο δήμου και οικείου αστυνομικού τμήματος, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιοχής πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον εισαγγελέα να δίνει την εντολή προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί το αυταπόδεικτο, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από υπευθύνους του δήμου, αναζητούν, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, τυχόν διαχειριστές του χώρου και αναμένεται να διαβιβάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει παραγγελία για απομάκρυνση του κοντέινερ. Το σχέδιο για την απομάκρυνσή του έχει καταρτιστεί, ωστόσο, αναμένεται η πολιτική και αστυνομική βούληση για την υλοποίησή του, καθώς κάτι αντίστοιχο έχει αποφασιστεί και για καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί η εκκένωσή τους, παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠ:

Την χρησιμοποίηση τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά. Στην περίπτωση που διασφαλιστεί ο χώρος, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί βαρύ όχημα, ενδεχομένως τρακτέρ, για να σύρει το κοντέινερ σε σημείο όπου σε δεύτερο χρόνο γερανοφόρο θα μπορεί να το σηκώσει και να το φορτώσει σε ειδικό όχημα για την απομάκρυνσή του.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη και… ασθενοφόρου, προκειμένου το πλήρωμά του να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο απομακρυσμένο αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ύπαρξης τραυματισμών από αυτές!

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο Δήμος Αθηναίων είχε υποβάλει μήνυση για ύπαρξη του κοντέινερ, με τους αρμοδίους να υποστηρίζουν ότι διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα συνεργεία για την απομάκρυνσή του. Το ζητούμενο, ωστόσο, από εκεί και μετά θα είναι η επιτήρηση της πλατείας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέα εγκατάσταση κοντέινερ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top