ΞΑΝΑ στο εδώλιο οι Τούρκοι αξιωματικοί: Τώρα η Άγκυρα τους κατηγορεί για λεηλασία και κλοπή ελικοπτέρου

Το νέο αίτημα των Τούρκων εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας

ΞΑΝΑ στο εδώλιο οι Τούρκοι αξιωματικοί

Τέλος δεν έχει το θρίλερ με τους Τούρκους αξιωματικούς, καθώς η υπόθεση κρίνεται για δεύτερη φορά από το Εφετείο της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, στον ανώτατο βαθμό, να μην εκδοθούν στη γείτονα χώρα οι «οχτώ».

Αυτή την φορά, η Άγκυρα ζητεί την έκδοση των αξιωματικών για δυο επιπλέον αδικήματα από αυτά που είχε συμπεριλάβει στο πρώτο αίτημα της. Πρόκειται για τις νέες κατηγορίες της λεηλασίας και της πρόκλησης ζημίας σε δημόσια περιουσία, που σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία έχουν ορίζοντα παραγραφής τα 30 έτη.

Το δεύτερο αυτό αίτημα των Τούρκων, είχε κατατεθεί στις 30 Ιανουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την οριστική άρνηση του Αρείου Πάγου να εκδώσει τους «οκτώ» στην «Άγκυρα».

Να σημειώσουμε, ότι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Εφετείο της Αθήνας, σε μια ανοικτή διαδικασία και με παρόντες τους τρεις αξιωματικούς και τους δικηγόρους τους, ΧρίστοΜυλωνόπουλο και Όμηρο Ζέλιο. Συγκεκριμένα, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών προσάγονται σήμερα το μεσημέρι οι Suleyman Ozkaynakci, Abdullah Yetik και Ferudum Caban για να εξεταστεί το νέο αίτημα έκδοσης που έχει υποβάλει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης. 


 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top