Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία του Πάπα στη Λέσβο

Ιδιαίτερη η αναφορά του για τη συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Ιδιαίτερη αναφορά για την συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ μίλησε και για ένα συγκλονιστικό γεγονός κατά την παραμονή του στην Λέσβο. Την ίδια στιγμή, οι προσφυγικές ροές δεν έχουν τέλος, καθώς στοιβαγμένοι μέσα σε ένα ιστιοφόρο, εντοπίστηκαν 93 μετανάστες ανοιχτά της Πάργας.

Ένα χρόνο μετά την ιστορική επίσκεψη του Ποντίφικα στον καταυλισμό της Μόριας, ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αποκάλυψε χθες, Κυριακή, την συγκλονιστική μαρτυρία ενός πρόσφυγα: «Πατέρα, είμαι μουσουλμάνος και η γυναίκα μου ήταν Χριστιανή. Ήμασταν τρομοκρατημένοι στη χώρα μας. Είδαν έναν σταυρό και της είπαν να τους τον πετάξει. Καθώς εκείνη αρνιόταν της έκοψαν το λαιμό μπροστά στα μάτια μου» είπε. 

Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» για πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της τελετής για τους «χριστιανούς μάρτυρες» στην μνήμη του ιερέα Ζαν Αμέλ, που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ το 2016. Εξήρε, παράλληλα, την προσπάθεια που κάνει Ελλάδα και Ιταλία στο προσφυγικό.

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο γεμάτο γυναικόπαιδα

Τριάντα μικρά παιδιά και συνολικά 93 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν σε ένα ιστιοφόρο το πρωί της Κυριακής, ανοιχτά της Πάργας. Σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής τούς οδήγησε στο λιμάνι της Πάργας, ενώ συνελήφθησαν και 4 άτομα που υποδείχθηκαν ως οι διακινητές που τους είχαν παραλάβει από την παραλία Αι Γιαννάκη. Όλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top