VIDEO: Λευκό άλογο «προσκύνησε» την εικόνα του «Αι-Γιώργη» στη Νεστάνη!

Εντυπωσιακές φώτο και από την λιτανεία στα Λευκάκια Ναυπλίου

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα κατάνυξης γιορτάστηκε σε πολλά μέρη της Ελλάδας η γιορτή του «Αι Γιώργη».

Στη Νεστάνη όπως βλέπετε και στο video του arcadiaportal, ένα λευκό άλογο, ο Γρίβας, στολισμένο με αγριοσέληνα, προπορεύτηκε της πομπής των χορευτών από τον λόφο του Γουλά στη Νεστάνη, μπήκε στο μοναστήρι και «χάρισε» σε όσους έδωσαν «το παρών», μοναδικές στιγμές, καθώς στάθηκε μπροστά από την εικόνα του Αγίου και την «προσκύνησε» ευλαβικά.

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Και στα Λευκάκια Ναυπλίου όμως αναβίωσε με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Υπαπαντής Λευκακίων, το παλαιό έθιμο της Λιτανείας της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα.

Όπως βλέπετε στο video του argolikeseidhseis αλλά και στο φωτορεπορτάζ,η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του χωριού όπου τελείται εσπερινός και ύστερα έφιπποι, γυναίκες και άνδρες πήραν την εικόνα από τον Ιερέα και την περιέφεραν στο χωριό.

Nα σημειώσουμε, ότι κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί και συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας. Ο καθένας τους θα φέρει το τάμα του, θ’ ανάψει το κερί και τη λαμπάδα του, θα ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο για την φώτιση και την ελπίδα που του έδωσε ή θα τον παρακαλέσει για τα δύσκολα της ζωής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top