Το Star μια ανάσα από την αρχιλοχία - «Είναι ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ, αλλά κουνάει χέρια και πόδια»

Τι μετέδωσε από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Σόμπολος στο κεντρικό δελτίο του σταθμού

Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται η Βασιλική Πλεξίδα, η τυχερή αρχιλοχίας, η οποία επέζησε από θαύμα από την τραγωδία της Τετάρτης με το ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τέσσερις αξιωματικοί. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος, «η Βασιλική Πλεξίδα είναι σε κατάσταση ΣΟΚ, ωστόσο έχει επικοινωνία τόσο με τους γιατρούς, όσο και με τους οικείους της αλλά και άλλους αξιωματούχους του στρατού. Σύμφωνα με συγγενή της, η αρχιλοχίας κουνάει τα χέρια και τα πόδια της, έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και έχει επαφή με τους γονείς της, κυρίως με τη μητέρα της, με την οποία έχει συνομιλήσει αρκετή ώρα».

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη κατάθεση της μετά την τραγωδία η Βασιλική Πλεξίδα δήλωσε μεταξύ άλλων πως «νόμιζα ότι ξυπνούσα από εφιάλτη, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη, έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ κι έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και, όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», είπε χαρακτηριστικά η 28χρονη κοπέλα. 

Η αρχιλοχίας νοσηλεύεται με κατάγματα στη λεκάνη και χτυπήματα σε χέρια, πόδια κι αυχένα. Αν και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή κίνδυνο, εισήλθε προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο σύζυγος της Βασιλικής, επίσης στρατιωτικός, όπως και οι γονείς της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top