Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα-Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα-Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Σύμμαχό τους τον καιρό θα έχουν οι εκδρομείς του Πάσχα στην έξοδό τους από τα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός σήμερα Μ. Πέμπτη θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά. Τοπικές βροχές αναμένονται και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.

AΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στην ανατολική Κρήτη μέχρι το βράδυ.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα Δωδεκάνησα οπού θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Αυξημένη αναμένεται ότι θα είναι σήμερα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων η κίνηση αναμένεται να κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ για ορισμένους προορισμούς, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει αύξηση.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από το λιμάνι.

Για σήμερα Μ. Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά και 16 από τη Ραφήνα. Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.955 επιβάτες, 2.488 Ι.Χ. οχήματα 714 φορτηγά και 324 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό επίσης πραγματοποιήθηκαν 29 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 4.580 επιβάτες, 760 Ι.Χ. οχήματα, 37 φορτηγά και 138 δίκυκλα. Επίσης, χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 11 απόπλοι πλοίων με 4.001 επιβάτες,1.086 οχήματα, 95 φορτηγά και 71 δίκυκλα, ενώ από το Λαύριο 5 αναχωρήσεις πλοίων με 1.302 επιβάτες,324 Ι.Χ. οχήματα, 33 φορτηγά και 21 δίκυκλα.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες. 

Συγκεκριμένα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένα μέτρα από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν: αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κ.λπ.), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, ενώ συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00 και την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).                                             

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top