Οι ΠΡΩΤΕΣ εικόνες από τη μεταφορά του 54χρονου δολοφόνου του Μάνου Στρατάκη στο δικαστήριο

Το συνόδευε ομάδα συγγενών του

Οι ΠΡΩΤΕΣ εικόνες από τη μεταφορά του 54χρονου δολοφόνου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε ο 54χρονος που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 23χρονου ξαδέλφου του Μανώλη Στρατάκη στα Ανώγεια, κατά τη διάρκεια καυγά για κτηματικές διαφορές.

Όπως αναφέρει το Cretapost, ο 54χρονος παραδόθηκε στις αρχές τα ξημερώματα και βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η διαδικασία μάλιστα της παράδοσή του στις αρχές ολοκληρώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική διαδικασία.

Ο 54χρονος μετά από συνεννόηση του συνηγόρου του και των αρχών υπέδειξε το σημείο, όπου θα βρισκόταν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως κι έγινε. Τα ξημερώματα, παραδόθηκε στο δρόμο των Σισών, στα σύνορα των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομική δύναμης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης.

Τον 54χρονο συνόδευε ομάδα συγγενών του, ανάμεσά τους και ο 23χρονος γιος του, ο οποίος επίσης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να διευκρινιστεί αν όντως υπάρχει η φυσική του παρουσία τη στιγμή του φονικού.

Το φονικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, και ο 54χρονος μετά από αυτό εξαφανίστηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Μάλιστα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται συγγενείς του φερόμενου ως δράστη, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία, από το φόβο αντεκδίκησης.

Ο φερόμενος ως δράστης και θείος του θύματος, το διάστημα των ημερών αυτών που μεσολάβησαν της παράδοσής του προετοίμαζε με το δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του, και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και άρα την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top