Της...σούβλας στα ΚΤΕΛ- Αρνί πεσκέσι απ' το χωριό

Ιδιαίτερα ωφέλιμη συνήθεια για την τσέπη των καταναλωτών

Υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν γονείς, συγγενείς ή φίλους στην επαρχία θα κάνουν φέτος Πάσχα με αρνί απ' το χωριό. Είναι τυχεροί καθώς όπως εξηγούν στο Star, γλυτώνουν ένα σημαντικό έξοδο.

Με συνεπιβάτη ένα αρνάκι φεύγει από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού ο κ. Γιάννης, όπως θα δείτε στο βίντεο. Του το έστειλαν αμπαλαρισμένο με εξπρές απ’ το χωριό.

Λίγο πιο κάτω, ο συνταξιούχος Περικλης Τσάλτας περιμένει ΚΤΕΛ από Σπάρτη. Έρχεται αρνί απ' το χωριό της γυναίκας του, για να σουβλίσει την Κυριακή του Πάσχα, με όλη την οικογένεια, γλυτώνοντας, όπως λέει, ένα μεγάλο έξοδο.

Οι δύο κύριοι δεν είναι οι μόνοι οι οποίοι στήνουν πασχαλινό τραπέζι με καλούδια που στέλνουν οι συγγενείς απ' την επαρχία. Σήμερα, Τρίτη, στα ΚΤΕΛ του Κηφισού επικρατούσε το αδιαχώρητο απ' τα δέματα. Από αρνάκια και κατσίκια, μέχρι πορτοκάλια και λεμόνια.

Τα τελευταία χρόνια τα πεσκέσια απ΄ το χωριό δεν είναι απλά αγαπημένη συνήθεια για τους Έλληνες. Πλέον, όπως λένε, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την τσέπη τους.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι στις αποθήκες, φέτος στέλνουν πολλά δέματα και οι νονοί που έχουν βαφτιστήρια σε άλλες πόλεις. Επειδή δεν έχουν χρήματα για να τα επισκεφτούν, στέλνουν λαμπάδες και τσουρέκια με το ΚΤΕΛ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top