ΘΡΗΝΟΣ στη Χαλκιδική! Ξεψύχησε 38χρονος περιμένοντας το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο

Δραματική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όταν 38χρονος ξεψύχησε το βράδυ της Παρασκευής, περιμένοντας το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει για την περιοχή.

Όπως αναφέρει το halkidikifocus, χθες το βράδυ το ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη δέχθηκε τηλεφώνημα για έναν 38χρονο κάτοικο, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα.

Το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής βρισκόταν στην Κασσάνδρεια από όπου και ξεκίνησε για την Ουρανούπολη. Μετά από μία ώρα και πενήντα λεπτά έφθασε στον προορισμό του, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά για τον 38χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, πριν προλάβει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να του προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους», κατήγγειλε ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.

Οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Στυγκεκριμένα στον Πολύγυρο όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς και στη Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα υγείας. Ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.

«Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες», δήλωσε ο κ. Παιολόγου και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η Χαλκιδική “βουλιάζει” από τουρίστες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωστών να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες. Κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα δεν εξαλείφεται».

Ανέφερε τέλος ότι το σωματείο σκοπεύει το επόμενο διάστημα να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top