Έλληνες που ζουν στην Στοκχόλμη περιγράφουν στο STAR το ΧΑΟΣ τη στιγμή της επίθεσης

Είναι ανάστατοι - Πρώτη ανάρτηση 07-04-2017 23:00

Περίπου 20.000 Έλληνες ζουν στην Στοκχόλμη και είναι ανάστατοι από το τρομοκρατικό χτύπημα. Ευτυχώς μέχρι στιγμής κάνεις από ότι φαίνεται δεν ήταν στο σημείο της επίθεσης.

Ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Καρκαμάνης όπως και χιλιάδες ακόμα Έλληνες ομογενείς, είναι καρφωμένος στην τηλεόραση και παρακολουθεί τις εξελίξεις. «Η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Ήδη έχουν αποκλείσει όλο το κέντρο. Και σειρήνες ακούγονται και ο κόσμος πλέον έχοντας συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, έχει εκκενώσει την περιοχή».

Την ίδια ώρα, γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στη Στοκχόλμη περιγράφει πως αντέδρασαν οι αρχές αλλά και οι πολίτες, τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση.

«Έχει σκοτώσει τρία άτομα στον πεζόδρομο. Δεν πέρνανε αυτοκίνητα από εκεί. Μπήκε μέσα στον πεζόδρομο και εκεί είναι πολύς ο κόσμος».

Τα τηλεφωνήματα μεταξύ των Ελλήνων που ζουν στη Σουηδία έχουν πάρει φωτιά και η σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη συλλεγεί πληροφορίες για τυχόν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Το κέντρο έχει αποκλειστεί και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τους χώρους γύρω από το σημείο της επίθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top