H κρίση "σβήνει τα φώτα" στα ελληνικά νοικοκυριά

Η σκοτεινή εποχή στην Ελλάδα

Με τον τίτλο «η σκοτεινή εποχή στην Ελλάδα», τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καταγράφουν την ανέχεια και την αδυναμία  πολλών συμπολιτών μας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν στο σκοτάδι. Την ίδια στιγμή, αυτό που αποτυπώνεται στην κάμερα του Star είναι η αλληλεγγύη από το υστέρημά μας, για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Ο Κώστας Αργυρός ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα με την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Με το λογαριασμό της ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει τα 800 ευρώ, ζει στο ημίφως για να μην κοπεί το ρεύμα, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

«Να, όπως βλέπετε έχουμε βάλει λάμπες πέντε βατ, κοντεύουμε να τυφλωθούμε, ανάβουμε το νερό, ίσα ίσα να γίνει χλιαρό» λέει.

Στο σπίτι τους, όπως σημειώνει το Reuters, έχουν αντικαταστήσει την ηλεκτρική κουζίνα με το γκάζι, ενώ το πλύσιμο των ρούχων για τα τέσσερα μικρά παιδιά της οικογένειας γίνεται στο χέρι.

Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά έχουν απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, ενώ το 40% των καταναλωτών έχει χρέη προς την ΔΕΗ.

Σε μια από τις συνοικίες του Πειραιά, τα Μανιάτικα, η κατάσταση είναι ίδια. Όταν στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς το βερεσέ δεν υπάρχει, πού να βρεθούν μετά χρήματα για να πληρώσεις το ηλεκτρικό…

Συνταξιούχοι αναγκάζονται να στερηθούν ακόμη και τα λίγα χρήματα που έχουν για να εξασφαλίσουν το ρεύμα των παιδιών τους.

Η  εβδομάδα των Παθών, για πολλούς κρατάει χρόνια. Άνθρωποι που μόχθησαν δουλεύοντας μια ζωή, δεν μπορούν να προσφέρουν το παραμικρό στα παιδιά τους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top