ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Απομακρύνθηκε η καθηγήτρια που έδενε τους μαθητές και τους έβγαζε τα φρύδια

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μιλάει στο Star

Μια καθηγήτρια σε γυμνάσιο στη Ρόδο χρησιμοποιούσε…ανορθόδοξους τρόπους για να συνετίσει τους μαθητές της, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, όταν έκρινε ότι τους χρειαζόταν: τους τιμωρούσε δένοντάς τους πισθάγκωνα στις καρέκλες τους και βγάζοντάς τους τα φρύδια με τσιμπιδάκι!

Η ίδια γυναίκα κάνει άσεμνα σχόλια σε σελίδες facebook διαφόρων μαθητών της. Μεταξύ άλλων, κάτω από φωτογραφία μαθητή της, 12-14 ετών, στην οποία ο νεαρός έδειχνε τους κοιλιακούς του, κάνοντας πλάκα με τους φίλους του, εκείνη έγραψε «ωραίο βρακί», προκαλώντας την ανησυχία των γονιών.

Σταδιακά, άρχισαν να γίνονται καταγγελίες από τους γονείς των μαθητών, μέχρι που το ζήτημα έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που κάνει ΕΔΕ, σήμερα, Δευτέρα. Η καθηγήτρια, μάλιστα, δεν πήγε στο σχολείο για μάθημα σήμερα, όσο τα πράγματα παίρνουν τη δικαστική οδό.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γ. Παπαδομαρκάκης, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», τονίζοντας ότι η πρώτη κίνηση που έπρεπε να γίνει ήταν η απομάκρυνσή της από το σχολείο στο οποίο δίδασκε και από την τάξη στην οποία βρίσκονταν οι μαθητές που υπέστησαν τις ακραίες τιμωρίες της.

«Διέταξα ΕΔΕ που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Αν διαπιστωθούν όσα καταγγέλλονται, η καθηγήτρια θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Εκεί υπάρχει δικαστής, άτομο του νομικού συμβουλίου του κράτους, διευθυντής εκπαίδευσης κ.ά, επομένως εκεί δεν είναι απλά τα πράγματα. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη!» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδομαρκάκης. «Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και τέτοια θέματα δεν έχουν θέση στα σχολεία! Είναι επιεικώς απαράδεκτα!» προσθέτει.

Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει στην ψυχή των παιδιών μια αναστάτωση. «Όλα τα παιδιά είναι καλά, όμως, να μην ανησυχείτε!» καθησυχάζει ο Προϊστάμενος. «Σημασία έχει ότι είναι εκπαιδευτικός! Αν οι εκπαιδευτικοί κάνουν τέτοιες πράξεις, τότε δεν έχουν θέση σε σχολεία» υποστηρίζει.

Ο κ. Παπαδομαρκάκης γνωρίζει την εν λόγω καθηγήτρια εδώ και χρόνια. Τέτοιο θέμα, όμως, όπως εξηγεί, δεν είχε διαπιστωθεί ποτέ μέχρι τώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top