Μετακλητός υπάλληλος της ΧΑ ο άνδρας που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Τι είπε στην κατάθεσή του ο φοιτητής

Μετακλητός υπάλληλος της ΧΑ ο άνδρας που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 42χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών που ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν σοβαρά τον 24χρονο φοιτητή στην περιοχή Ελληνορώσων.

Ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 έχει διοριστεί μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή στο γραφείο του προέδρου της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Επιπλέον, εμφανίζεται να εκτελεί και χρέη «πορτιέρη» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, όπου το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε επίθεση από αγνώστους.

Επίσης, είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής. Το 2012 είχε θέσει υποψηφιότητα ως σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής».

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν «ύποπτο», καθώς είχε στην πλάτη του σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Τι είπε στην κατάθεσή του ο φοιτητής

“Ρε κ*λόπαιδο εσύ μας τα έκανες αυτά;». Αυτή είναι η φράση κλειδί που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, φέρεται να είπε στην κατάθεση του ο 24χρονος φοιτητής που κακοποιήθηκε άγρια από τάγμα εφόδου.

Ο νεαρός είπε πως βλέποντας την εικόνα των γραφείων της Χρυσής αυγής που αρκετές ώρες νωρίτερα είχαν δεχτεί επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, έβγαλε την φωτογραφική του μηχανή θέλοντας ν' απαθανατίσει το στιγμιότυπο.

Εκείνη ακριβώς την ώρα δέχτηκε την φραστική επίθεση των άγνωστων τραμπούκων, και χωρίς να δώσει καμία σημασία συνέχισε τον δρόμο του. Όμως ελάχιστα λεπτά αργότερα, άκουσε το θόρυβο μιας μηχανής με τρεις αναβάτες, κι ένα τέταρτο άτομο να τρέχει ακολουθώντας τους.

Όταν τον έφτασαν, άρχισαν και πάλι να τον βρίζουν και να τον προπηλακίζουν και στην πρώτη αντίδραση άρχισαν να τον ξυλοκοπούν ανελέητα.

Ο φοιτητής πάντως, δεν είναι εγγεγραμμένος σε καμία συλλογικότητα, σύμφωνα με το bloko.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top