Τον χαβά τους οι Τούρκοι! NON STOP οι προκλήσεις - Αντίδραση Καμμένου

Δεν μασάνε οι Έλληνες στρατιώτες

"Το χαβά τους" συνεχίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, κλιμακώνοντας καθημερινά τις προκλήσεις τους. Το πρωί της Παρασκευής, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Παναγιά Οινουσσών, αφού προηγουμένως είχαν εμπλακεί σε αερομαχία με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 μπήκαν το πρωί στο Αιγαίο από την περιοχή Χίου - Λέσβου και λίγο αργότερα ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο. Οι Τούρκοι πιλότοι αποχώρησαν ηττημένοι από τη Σάμο, όμως σχεδόν αμέσως ξαναμπήκαν στο Αιγαίο και πέταξαν πάνω από την Παναγιά Οινουσσών, σε ύψος 17.000 ποδών, πριν εξαφανιστούν προς ανατολάς.

Μισή ώρα αργότερα, άλλα 4 τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή Λήμνου-Λέσβου και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει εμπλοκή.  

Οι Τούρκοι προκαλούν όμως και σε λεκτικό επίπεδο. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star, αρθρογράφος της Χουριέτ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για το Κυπριακό.

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής από την Λευκωσία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Να φύγει και ο τελευταίος στρατιώτης στρατευμάτων από την Κύπρο, δεν νοείται αλλιώς λύση του Κυπριακού προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, προχθές Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των στρατηγών της Τουρκίας, στο οποίο προεδρεύει ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε θρασύτατα τη χώρα μας. «Επιδιώκουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία τετελεσμένων», τόνισε το ΣΕΑ. 

Τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο διαπιστώνουν καθημερινά  Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Ιταλοί και Άραβες πιλότοι, που συμμετέχουν μαζί με τους Έλληνες στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις μέρες σε όλο το μήκος και πλάτος του FIR Αθηνών. 

Την ίδια στιγμή, το υψηλό ηθικό των ανδρών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος ,Αλκιβιάδης Στεφανής που επισκέφτηκε χθες Πέμπτη μονάδες και φυλάκια στη Λήμνο, τον Άη Στράτη και τους Φούρνους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top