ΕΝΤΑΣΗ με τις σχολικές καθαρίστριες-Έκαναν απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή

"Υπογράφουμε συμβάσεις με όρους γαλέρας"

Καθαρίστριες απεργία

Εκατοντάδες σχολικές καθαρίστριες διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενες για τις συνθήκες εργασίας στις οποίες δουλεύουν και τα ψίχουλα που παίρνουν για μισθούς!

Μάλιστα, προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο εργασίας, καθώς προσπάθησαν να μπουν μέσα. 

Τελικά μετά την ένταση, εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου  9000 καθαρίστριες δουλεύουν στα σχολεία με συμβάσεις έργου. Οι περισσότερες εργάζονται για πάνω από 15 χρόνια κατ αυτόν τον τρόπο και ζητούν οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου.

«Υπογράφουμε συμβάσεις με όρους γαλέρας, πληρωνόμαστε 70 λεπτά την αίθουσα και είμαστε απλήρωτες από τον περασμένο Δεκέμβριο» ,είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Καβάλας, Φωφώ Στρουμπούλη.

Οι καθαρίστριες έφτασαν με πορεία στο ελληνικό κοινοβούλιο από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο της βουλής και στους εκπροσώπους των κόμματων.

Σύμφωνα και με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή, οι σχολικές καθαρίστριες αμείβονται με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας, ενώ το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, ασχέτως ωραρίου. Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ, οι περισσότερες καθαρίστριες και καθαριστές απασχολούνται με συμβάσεις μίσθωσης έργου και από ανάγκη επιβίωσης λαμβάνουν μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top