ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο ιμάμης για τα όπλα στην Ξάνθη – Πανηγυρισμοί από μειονοτικούς

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και μετά αν προκύψει θέμα θα ασκηθεί ποινική δίωξη

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο ιμάμης που συνελήφθη χθες μετά από τον εντοπισμό όπλων σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά την περαίωσή της και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα την θέσει στο αρχείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο ιμάμης είχε προσαχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της οπλοκατοχής μετά τα δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών που βρέθηκε στο μιναρέ του τεμένους κι ένα κυνηγετικό φλόμπερ που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του εισαγγελέα οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στον ιμάμη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν τους ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση και για τη στήριξή τους.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ιμάμης στην απολογία ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο του τεμένους, τονίζοντας ότι το τζαμί είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και οποιοσδήποτε μπορεί να μπει.

Ως προς το αεροβόλο όπλο δε που βρέθηκε στο σπίτι του, είπε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη.

Οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας υποστηρίζουν ότι ο ιμάμης είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαιώματα όσα χρόνια βρίσκεται στο χωριό.

Γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης για να του συμπαρασταθούν.

Μετά την έξοδο του ιμάμη από τα δικαστήρια όλοι αποχώρησαν χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top