ΑΝΕΙΠΩΤΗ τραγωδία στη Θεσσαλονίκη! Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο στον Εύοσμο

Σκοτώστρα το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο στον Εύοσμο

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από το φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Εύοσμο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα νέα παιδιά και να χαροπαλεύει ένα πέμπτο.

Όπως έχει γράψει και το star.gr όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 17χρονος εξετράπη της πορείας του, χτύπησε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη.

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 19χρονος και δύο ακόμα νεαρής ηλικίας άτομα.

Όπως αναφέρει το seleo, ο 17χρονος τραυματίας που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ήταν ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και την ώρα που έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική είχε ήδη μετακινηθεί μέσα στο ασθενοφόρο.

Σημειώνει ακόμα ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα Volvo σεντάν, πιθανόν μοντέλο S40, ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μάλιστα χρειάστηκε μόνο για τον οδηγό και για το άτομο που καθόταν ακριβώς από πίσω του.

Πολλά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα

Κάτοικοι της περιοχής που είχαν μιλήσει από το 2015 κιόλας στο seleo είχαν χαρακτηρίσει το σημείο που έγινε το τροχαίο, ως ένα από τα πιο επικίνδυνα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Μάζευαν μάλιστα υπογραφές από τότε για να βελτιωθεί ο δρόμος και να ληφθούν μέτρα. Όλοι περιμέναν ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν το κακό και θα θρηνούσαμε θύματα.

Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εμπόδισε την ανάπτυξή της και την ανέγερση επιπλέον κτισμάτων.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι οδηγοί που ανεβαίνουν την προέκταση της Μακρυγιάννη, συνεχίζουν στην οδό Αναγεννήσεως με μεγάλες ταχύτητες, καθώς από το πλάτος του δρόμου νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιο περιφερειακό δρόμο, αφού δεν υπάρχουν σχετικές πινακίδες με όρια ταχυτήτων.

Πολύ συχνά μάλιστα οδηγοί κάνουν κόντρες στον δρόμο και τρέχουν με υψηλές ταχύτητες, ενώ λόγω της έλλειψης φωτισμού, δήλωναν πως φοβούνται να διασχίσουν τον δρόμο.

Το Ινστιτούτο Μεταφορών είχε καταθέσει επίσης πρόταση για λύση του προβλήματος, που δεν απαιτούσε υψηλή χρηματοδότηση.

Η πρόταση αυτή περιελάμβανε μεταξύ άλλων αλλαγές στην υψομετρική διαμόρφωση της οδού, τοποθέτηση μαξιλαριών στο δρόμο, υπερυψωμένες διαβάσεις, αλλαγές στη διατομή της οδού, μείωση του πλάτους της οδού και υπερυψωμένες νησίδες και κόμβοι κυκλικού σχήματος. Φυσικά και η τοποθέτηση πινακίδων υπόδειξης ταχύτητας οχημάτων.

Τελικά για οικονομικούς λόγους τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε τέσσερα νεαρά άτομα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top