ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Κατηγορούνται τρεις υπάλληλοι

Καταγγελίες ότι ο Π. Πολάκης επεξεργάστηκε αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε τρεις υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας για την υπόθεση διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ πριν από ένα χρόνο.

Η απόφαση αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να αρχειοθετηθεί η υπόθεση όσον αφορά στους υπαλλήλους με το σκεπτικό ότι η εμπλοκή τους αφορά στην εκτέλεση εντολών των προϊσταμένων τους, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελία Εφετών, η οποία επέστρεψε στο Πρωτοδικείο την υπόθεση με την παραγγελία της άσκησης δίωξης.

Η έρευνα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη, του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κ. Τζαβάρα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη.

Ζητούσαν μάλιστα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «για τη δέσμευση και παράνομη επεξεργασία» των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψήφιων ιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Παύλος Πολάκης και στελέχη του γραφείου του επεξεργάστηκαν τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ και αντικατέστησαν τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με δικό τους κατάλογο, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η επεξεργασία αφορούσε μόνο διορθώσεις λαθών στις μοριοδοτήσεις υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top