ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο τροχαίο με την Πόρσε-Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον γιο του Mr Jumbo

Βγήκαν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις για τον Γιώργο Βακάκη

Πόρσε Βακάκης

Βγήκαν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις για τον οδηγό της μοιραίας Πόρσε, Γιώργο Βακάκη, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, σχεδόν ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα,  ο  Γιώργος Βακάκης δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Alpha, οι αναλύσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ο 24χρονος οδηγός αν είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.

Πλέον το κύριο βάρος των ερευνών πέφτει στο τι συνέβη στα τελευταία 200 μέτρα, όταν  -όπως είναι διαπιστωμένο-έσκασε το πίσω δεξί λάστιχο της Πόρσε.

Τι είπαν οι πραγματογνώμονες

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής (19 Μαρτίου), ο νεαρός οδηγός κινούνταν με 260 χιλιόμετρα την ώρα, στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού. Ως αιτία απώλειας της στήριξης της Porsche οι πραγματογνώμονες Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης βλέπουν το κλατάρισμα του πίσω δεξιού ελαστικού.

Το επίμαχο λάστιχο που έσκασε έχει ως ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007, ενώ τα υπόλοιπα 3 την 48η εβδομάδα του 2006.

Μέρος του πίσω ελαστικού βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα. Επιπλέον σημάδια ολίσθησης υπάρχουν 100 μέτρα πριν από το σημείο σύγκρουσης.

Αποκολλήθηκε μεγάλο μέρος του πέλματος, το οποίο είναι ενισχυμένο με χαλύβδινα σύρματα για μεγαλύτερη αντοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο χρόνος αντίδρασης υπολογίζεται σε 0.6 - 0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τα πέλματα των ελαστικών εξετάστηκαν και βρέθηκαν με πάχος πάνω από 6 χιλιοστά και δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top