Μέθοδοι έρευνας αλά...Χόλιγουντ: Στο μικροσκόπιο του ελληνικού CSI τα "εκρηκτικά" τρομοδέματα

Αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού

Το περιτύλιγμα των οκτώ τρομοδεμάτων εξετάζεται από τους επιστήμονες της ελληνικής αστυνομίας, με ειδικές μεθόδους, για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Είναι οι ίδιες μέθοδοι έρευνας που χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα αμερικανικά εγκληματολογικά εργαστήρια, γνωστά ως CSI.

Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν:

-DNA από σταγονίδια ακόμη κι απ' την ανάσα των τρομοκρατών.

-Αποτυπώματα στα υλικά κατασκευής της βόμβας ακόμη και σε ματ χαρτί .

-Τρίχες από το κεφάλι, τα βλέφαρα ή το σώμα των δραστών.

-Την προέλευση της εκρηκτικής ύλης από την χημική της σύσταση.

Πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των ειδικών της ΕΛ.ΑΣ είναι τα μικροσκόπια, τα αντιδραστήρια γενετικού υλικού, οι φασματογράφοι και οι υπερσύγχρονοι υπολογιστές που αναλύουν και διασταυρώνουν τα δεδομένα.

 

Η κακόγουστη φάρσα

 

Σαν να μην έφτανε η λαχτάρα με τα τρομοδέματα, ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να κάνει φάρσα, εμπλέκοντας το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ένας επιχειρηματίας στο Μενίδι έλαβε έναν περίεργο φάκελο.

O ύποπτος φάκελος μεγέθους Α4 έφθασε στα γραφεία της εταιρείας στο Μενίδι χθες, Δευτέρα, το πρωί. Το όνομα που έγραφε πάνω, ως αποστολέα, ήταν εκείνο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη θέα του ονόματος αυτού, επιχειρηματίας και υπάλληλοι πανικοβλήθηκαν και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Σήμανε συναγερμός. Την περιοχή κατέκλυσαν δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής και άντρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Όταν η αντιτρομοκρατική άνοιξε το πακέτο, το μόνο που υπήρχε μέσα ήταν ένα ζευγάρι ακουστικά από κινητό τηλέφωνο. Όπως προέκυψε, μάλιστα, στη συνέχεια, πραγματικός αποστολέας ήταν ένας φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος επέλεξε αυτό τον τρόπο για να του κάνει φάρσα.

Ο φίλος που είχε την ατυχή έμπνευση αντιμετωπίζει τώρα την κατηγορία της άσκοπης κινητοποίησης των Αρχών, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top