Στον δρόμο το νοσηλευτικό προσωπικό της Αττικής- Με φορεία και γάντια στην πλατεία Μαβίλη

Κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση της δημόσιας υγείας

Στον δρόμο το νοσηλευτικό προσωπικό της Αττικής- Με φορεί

To νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί 24ωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15:00 στα Νοσοκομεία της Αττικής, όπως προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι προγραμμάτισαν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Μαβίλη, για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «διεκδικεί δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών μνημονιακών απωλειών και μονιμοποίηση Επικουρικών».

Από την πλατεία Μαβίλη, οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top