Ερωτική αντιζηλία το μαχαίρωμα 16χρονου Φοίβου από τον Χρυσαυγίτη Γ.Αποστολόπουλο-Τι υποστήριξε η (τότε) σύντροφος του

Η κατάθεση της κοπέλας που κατηγορείται ως ηθική αυτουργός της επίθεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ερωτική αντιζηλία το μαχαίρωμα 16χρονου Φοίβου

Σε ερωτική αντιζηλία απέδωσε το μαχαίρωμα του 16χρονου τότε συμμαθητή της από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο τον Ιανουάριο του 2013 η κοπέλα που κατηγορείται ως ηθική αυτουργός της επίθεσης και ήταν τότε μαθήτρια  της δευτέρας λυκείου.

Η νεαρή κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη ο Αποστολόπουλος έχει καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και έχει εκτίσει την ποινή του.

Η τότε μαθήτρια υποστήριξε ότι είχε σχέση με το θύμα στην τρίτη γυμνασίου και ο συμμαθητής της την παρενοχλούσε ζητώντας της να χωρίσει με τον Αποστολόπουλο που ήταν Χρυσαυγίτης.

Είπε ότι ενημέρωσε τον Αποστολόπουλο για το περιστατικό όπως επίσης ότι ο συμμαθητής της την αποκαλούσε Χρυσαυγίτισα αλλά δεν περίμενε όπως είπε να οργανωθεί τέτοιου είδους επίθεση. Υποστήριξε ότι δεν ήξερε αν ο Αποστολόπουλος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν μιλούσαν πολιτικά τότε. Υποστήριξε ακόμα ότι δεν γνώριζε αν έλαβαν μέρος κι άλλα άτομα στην επίθεση, καθώς και ότι ίσως το θύμα αποκαλούσε το δράστη Χρυσαυγίτη λόγω του παρουσιαστικού του.

«Όταν του τα είπα μου είπε ότι θα έρθει να του μιλήσει κάποια στιγμή. Τον περίμενε την ημέρα που έγινε το περιστατικό. Εγώ ήμουν στην τάξη. Ο Αποστολόπουλος δεν το έκανε λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αλλά για να υπερασπιστεί εμένα... Ο Αποστολόπουλος πήγε να του μιλήσει, έγιναν κάποιες λογομαχίες και κατέληξε να γίνει το γεγονός... Ο Φοίβος (θύμα) είναι αναρχικός και κατηγορούσε τον Γιώργο και εμένα ότι ήμασταν Χρυσαυγίτες πριν το συμβάν... Ο Γιώργος δεν ήταν βίαιος άνθρωπος και δεν περίμενα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο... Ο Φοίβος με ενοχλούσε γιατί είχαμε σχέση στη Γ’ γυμνασίου. Με ενοχλούσε γιατί ήθελε να τα ξαναφτιάξουμε».

Ερ: Αυτός ήταν ο λόγος του περιστατικού;

Απ: Ναι.

Ερ: Ο Φοίβος είχε ασκήσει λεκτική βια σε εσάς;

Απ: Ναι, το έχω αναφέρει πολλές φορές.

Ερ: Τι εννοείτε λεκτική βία;

Απ: Χρυσαυγίτισα, να χωρίσω με το Χρυσαυγίτη κλπ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top