Απλά μαθήματα… φλερτ από τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα

Πώς τρεις φίλοι κατάφεραν να κάνουν τις ανησυχίες τους αντικείμενο… εργασίας

Απλά μαθήματα… φλερτ από τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ σχολή που λειτουργεί

Την εποχή του Facebook και των λοιπών social media οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν πλέον μέσα από μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού και η άμεση επαφή φαντάζει για πολλούς… επικίνδυνη αποστολή. Τρεις φίλοι όμως, ο Χρήστος, ο Ανέστης και ο Σπύρος πίστεψαν ότι το φλερτ δεν είναι άθλος άπιαστος, αλλά ζητούμενο για να εξελιχθούν οι ανθρώπινες σχέσεις και σκέφτηκαν να δημιουργήσουν την πρώτη και μοναδική σχολή με αντικείμενο την εκμάθηση της τέχνης του φλερτ.

«Ήταν όνειρό μας να κάνουμε κάτι δικό μας και το αποφασίσαμε το 2014, σε μια χρονική στιγμή εξαιρετικά δύσκολη για το ξεκίνημα οποιασδήποτε νέας επιχείρησης, καθώς επιβλήθηκαν τα capital controls και οι συνθήκες ήταν αβέβαιες», λέει στο star.gr ο Χρήστος ένας εκ των ιδιοκτητών της σχολής Men of Style και συνεχίζει:

«Η ιδέα της σχολής προέκυψε από εμάς τους ίδιους. Είχαμε κι εμείς δυσκολίες στο φλερτ και στην προσέγγιση των γυναικών, όπως σχεδόν όλοι οι άνδρες».

(Ο Χρήστος, ένας εκ των τριών ιδιοκτητών της σχολής φλερτ Men Of Style)

Αυτό που οδηγεί τους άνδρες να προστρέξουν στη βοήθειά τους είναι ο φόβος της προσέγγισης μιας γυναίκας και ο φόβος της απόρριψης.

«Οι άνδρες που έρχονται σε εμάς δεν ξέρουν πώς να κάνουν το πρώτο βήμα, τι να πουν, πώς να συνεχίζουν την κουβέντα ή πώς να δείξουν τις προθέσεις τους στη γυναίκα που τους ενδιαφέρει», λέει ο Χρήστος και αν και πολλοί μπορεί να νόμιζαν ότι όλο αυτό το παιχνίδι είναι απλό, εκείνος διαφωνεί.

«Δεν είναι απλή υπόθεση το φλερτ και γι’ αυτό άλλωστε έχουμε τόσους πολλούς άνδρες που ζητούν τη βοήθειά μας», τονίζει.

Πώς όμως γίνεται η προσέγγιση μιας γυναίκας που ενδιαφέρει έναν άνδρα;

«Η προσέγγιση θα γίνει με απλό τρόπο. Θα συστηθεί και στη συνέχεια με συγκεκριμένους τρόπους θα προσπαθήσει να γνωρίσει τη συγκεκριμένη γυναίκα, γιατί μερικές φορές λόγω της πίεσης προσπαθούμε να δείξουμε πράγματα που δεν είμαστε και μπορεί να λέμε ανοησίες», απαντά ο Χρήστος.

Η διάρκεια των μαθημάτων εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κάποιος. Υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να διαρκούν δύο μέρες και άλλα που μπορεί να διαρκούν δύο μήνες. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του ανθρώπου που πηγαίνει στη σχολή και από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.

Μάλιστα εκτός από τα… θεωρητικά μαθήματα, υπάρχει και πρακτική εξάσκηση σε μπαράκια και clubs, όπου οι σπουδαστές εφαρμόζουν όλα όσα έχουν μάθει.

«Φυσικά και κάνουν πρακτική. Οι άνδρες που έρχονται στη σχολή βγαίνουν έξω με σκοπό να φλερτάρουν και να αποκτήσουν κοινωνική άνεση με τις γυναίκες. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν αισθάνονται άνετα να μιλούν με γυναίκες που τους αρέσουν. Το φλερτ και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απλά πράγματα, αλλά δύσκολα. Η απλότητα είναι και το πιο δύσκολο πράγμα, διότι ένα κομμάτι που γίνεται παράδοξο είναι η αυθεντικότητα», λέει ο Χρήστος.

Τα μαθήματα μάλιστα είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε άνδρα που προστρέχει στη σχολή για βοήθεια.

«Όταν ένας άνδρας πάει να προσεγγίσει μια γυναίκα, σκέφτεται περισσότερο τι του λείπει και όχι ποιες είναι οι δυνάμεις του. Μέσω των σεμιναρίων και των συζητήσεων που κάνουμε του λέω ότι δεν έχει μόνο αδυναμίες, αλλά και πλεονεκτήματα. Τον προτρέπω λοιπόν να συγκεντρωθεί σε αυτά γιατί αυτό θα του επιτρέψει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και σίγουρα κάποια κομμάτια αυτού θα είναι ελκυστικά για μια γυναίκα», τονίζει ο Χρήστος.

Οι περισσότεροι μάλιστα που πάνε στη σχολή, αυτό που αναζητούν είναι να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια σταθερή και ποιοτική σχέση. Η απειρία μάλιστα στο φλερτ είναι το βασικό εμπόδιο που τους απομακρύνει από το στόχο αυτό. Άλλωστε οι περισσότεροι φοβούνται την απόρριψη και δεν επιδιώκουν ακόμα και την αποτυχία μέσα από την οποία θα μπορέσουν να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία… προσέγγισης των γυναικών.

Στόχος της σχολής είναι να βοηθήσει τους άνδρες που πάνε εκεί να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και να κατανοήσουν οι ίδιοι τι σημαίνει για εκείνους ποιοτική γυναίκα, ώστε να τη βρουν και να κάνουν μια σταθερή σχέση μαζί της.

Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί στο φλερτ εκατοντάδες άνδρες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι… απόφοιτοι της σχολής είναι ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και την αλλαγή που βλέπουν στον εαυτό τους. Υπάρχουν άλλωστε πολλοί που χάρη στα μαθήματα αυτά κατάφεραν να βρουν το άλλο τους μισό και να καταλήξουν ακόμα και σε γάμο.

«Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται πάρα πολύ πώς θα τους αντιμετωπίσουν οι γυναίκες. Εμείς αυτό που βλέπουμε μετά τα μαθήματα είναι πάρα πολύ θετικό. Η ανταπόκριση των γυναικών στο φλερτ είναι πάρα πολύ καλή», σημειώνει ο Χρήστος.

Ο ίδιος συμβουλεύει τους άνδρες που θέλουν να φλερτάρουν να αναπτύσσουν τις ήδη υπάρχουσες επικοινωνιακές τους δεξιότητες παντού. Να προσέχουν τη γλώσσα του σώματος και την τονικότητα της φωνής τους, να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση και το στυλ τους.

«Η θετικότητα και ο ενθουσιασμός δημιουργούν οικειότητα. Ας μην προσπαθήσουν οι άνδρες να δείξουν στις γυναίκες κάτι που δεν είναι. Επίσης όταν προσεγγίζουμε μια γυναίκα δεν αναφερόμαστε ποτέ στην πολιτική, την κρίση, τη θρησκεία, το ποδόσφαιρο και το στρατό. Επικεντρωνόμαστε στη γυναίκα που έχουμε απέναντί μας, μιλάμε για ταξίδια για θετικά θέματα που περιλαμβάνουν συναισθηματικές εμπειρίες», συμβουλεύει ο Χρήστος και καταλήγει:

«Το σημαντικότερο από όλα είναι ο σεβασμός στις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι η φύση… αν κάνεις μαγκιές και πας κόντρα στη φύση θα σου γυρίσει μπούμερανγκ γιατί οι γυναίκες είναι το εργοστάσιο αναπαραγωγής της φύσης. Επί ένα χρόνο δημιουργούν έναν άνθρωπο από το μηδέν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπορεί κάποιος να πάρει μια απόρριψη αλλά δε θα πρέπει να κατηγορήσει τη γυναίκα. Δεν πρέπει να βγάλει θυμό προς τις γυναίκες γιατί δε θα του βγει σε καλό. Το φλερτ δεν είναι παιχνίδι κατάκτησης, είναι έκφραση. Σ’ αρέσει μια γυναίκα, γιατί να μην το ξέρει; Γιατί να μην της το πεις; Απλά μην τα κάνεις μαντάρα. Το κλειδί είναι να βρεις πώς αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, με τη γυναίκα και την κατάσταση. Να αποδεχθείς τον εαυτό σου και όπου χρειάζεται να το εξελίξεις».

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία Νέα
12.12.19 , 12:05 ΝΔ: Να διώξει ο Τσίπρας την Κασιμάτη για αυτά που είπε
12.12.19 , 11:59 Δέκα τρόποι για να ξεκινήσουν οι γιορτές για σένα και τον αγαπημένο σου
12.12.19 , 11:57 Άδεια παραμονής στον μετανάστη που έσωσε ανάπηρο από φλεγόμενο σπίτι
12.12.19 , 11:43 Αυτό είναι το πρώτο επαγγελματικό βήμα της Ελευθερίας μετά το GNTM!
12.12.19 , 11:36 Η Μαρίνα Σάττι συνεχίζει τις live εμφανίσεις της στο εξωτερικό
12.12.19 , 11:33 Νέα Ζηλανδία: Αύριο η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών από το νησί Γουάιτ
12.12.19 , 11:27 Κρήτη: Πατέρας ασελγούσε στην 27χρονη κόρη του από όταν ήταν 12 ετών
12.12.19 , 11:23 O Oλυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα
12.12.19 , 11:18 Το υπουργείο Εξωτερικών όρισε ειδικό απεσταλμένο για τη Λιβύη
12.12.19 , 11:13 Αντώνης Ρέμος για Υβόννη Μπόσνιακ: «Όπως με καμαρώνει την καμαρώνω!»
12.12.19 , 10:58 Η τυχαία συνάντηση Γεννηματά – Τσίπρα και η «παγωμένη» καλημέρα
12.12.19 , 10:56 «Πνιγμένο» στους καπνούς από τις πυρκαγιές το Σίνδεϊ
12.12.19 , 10:53 Η Hyundai Motorsport στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC
12.12.19 , 10:27 Αυτή τη λέξη έψαξαν περισσότερο στην Google οι Έλληνες το 2019
12.12.19 , 10:19 Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε είσοδο καταστήματος στη Μεσογείων
10.12.19 , 23:41 GNTM: Αποχώρησε ένα από τα φαβορί-Μεγάλη ανατροπή!
10.12.19 , 09:27 GNTM - Trailer Τρίτης: Στην μπουλντόζα με... 12ποντα!
10.12.19 , 23:38 GNTM: Γύρισε μπούμερανγκ το disadvantage και πήρε την καλύτερη φωτογραφία!
10.12.19 , 11:51 GNTM - Κέισι: Αποκαλύπτει το μυστικό που κρατά τόσο καιρό με την Κάτια
11.12.19 , 13:29 GNTM – Ίλντα: Τι συνέβη με Άννα & Κάτια στην αποχώρησή της και την ενόχλησε
11.12.19 , 22:50 Ελένη Μενεγάκη-Γιάννης Λάτσιος: Πάνω από όλα η μόρφωση των παιδιών τους!
09.12.19 , 11:49 GNTM - Αποκλειστικό: Η Άννα... ξεμπροστιάζει τη Μαρία!
09.12.19 , 15:59 GNTM - Trailer Δευτέρας: Τα κορίτσια κάνουν το πρώτο τους διαφημιστικό spot
10.12.19 , 13:54 Σε αναπηρικό αμαξίδιο η Σταρ Ελλάς 2019 - Τη χτύπησε η Μις Αυστραλία!
10.12.19 , 00:10 Διπλή αποχώρηση από το GNTM – Ποιες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν;
09.12.19 , 09:21 Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλα έτοιμα για το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα
10.12.19 , 08:38 Κωνσταντίνα - Πόπη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποχώρησή τους απ' το GNTM
08.12.19 , 15:42 Τα 6 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
09.12.19 , 13:36 Το μυστικό για να φτιάξεις υπέροχα μακαρόνια με κιμά
10.12.19 , 00:40 GNTM: Με ποια θα μοιραζόταν τα χρήματα η Κωνσταντίνα, αν κέρδιζε;
Back to Top