Τζώρτζης: Ένας σεμνός και καλλιεργημένος νέος πίσω από το τιμόνι της Πόρσε- Δεν αγαπούσε την ταχύτητα

Πώς περιγράφει τον Γιώργο Βακάκη φίλος της οικογένειας

Τζώρτζης: Ένας σεμνός και καλλιεργημένος νέος πίσω από το τιμόνι της Πόρσε- Δεν αγαπούσε την ταχύτητα

Έφυγε πολύ νέος από τη ζωή και μάλιστα με ένα τρόπο που θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη του κόσμου. Η τρομακτική εικόνα της κούρσας θανάτου της μοιραίας Πόρσε, την οποία οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, που προσκρούσει στο σταθμευμένο αυτοκίνητο μιας τριμελούς οικογένειας και στη συνέχεια και τα δύο οχήματα παίρνουν φωτιά… θα μείνει ανεξίτηλη.

Το μοιραίο τροχαίο και ο θάνατος τριών νέων ανθρώπων κι ενός παιδιού συγκλονίζει το πανελλήνιο αλλά σπέρνει και διχόνια «ταξικότητας» στο λαό. Το γεγονός ότι οδηγούσε Πόρσε ή επειδή ήταν ο γιος του Mr Jumbo... έσπειρε μίσος και προκάλεσε τις ακραίες θέσεις ορισμένων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ποιος ήταν όμως ο Τζώρτζης (όπως τον περιγράφει φίλος της οικογένειας)

Ως ένα ιδιαίτερα συγκροτημένο και σεμνό παιδί, περιγράφουν οι φίλοι του τον Γιώργο Βακάκη. «Δεν ήταν λάτρης της ταχύτητας, γι’ αυτό και ίσως ο πατέρας του να του εμπιστεύτηκε την Πόρσε. Ο Τζώρτζης ήταν προσεκτικός και δεν έτρεχε» λέει φίλος της οικογένειας στο Έθνος της Κυριακής.

«Ήταν απλό παιδί και όταν κατέβαινε στα γραφεία της εταιρίας στο Μοσχάτο για να μην μπλέξει στην κίνηση χρησιμοποιούσε πολλές φορές τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» προσθέτει.

Ο Τζώρτζης φοίτησε στη σχολή Μωραΐτη και στη συνέχεια web design στο Μαϊάμι.  Αγαπούσε πολύ την τεχνολογία, το σχέδιο και τη λογοτεχνία. Είχε διαβάσει πολλά εξωσχολικά βιβλία και ήταν για την ηλικία του ιδιαίτερα καλλιεργημένο παιδί. Του άρεσε πολύ η θάλασσα. Δεν ξενύχταγε και δεν έπινε σχεδόν καθόλου.

Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας και λάτρευε τις αδελφές του, Σοφία και Χριστίνα. Όταν η μεγάλη του αδελφή σπούδαζε στη Ρώμη, την επισκεπτόταν συχνά γιατί του έλειπε.

Η μεγάλη του αδυναμία ήταν τα ταξίδια. Είχε ταξιδέψει σε διάφορες χώρες και είχε επισκεφθεί τα πιο απίθανα μέρη. Κυρίως του άρεσαν οι εξωτικοί προορισμοί.

Όταν είχε διακοπές, επέστρεφε στην Ελλάδα και εργαζόταν στην εταιρία, έχοντας αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο των Jumbo. Θαύμαζε τον πατέρα του κι ήθελε να κάνει νέα πράγματα για να επεκτείνει την εταιρία. Ο Απόστολος Βακάκης έχει λατρεία με τα παιδιά του αλλά ήταν αυστηρός. Δεν τα είχε κακομάθει.

Με τον Ανδρέα ήταν φίλοι από παιδιά

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ήταν ο συνοδηγός της μοιραίας Πόρσε. Με τον Τζώρτζη ήταν φίλοι από παιδιά, όταν ήταν μαθητές στη Σχολή Μωραΐτη.  Ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Γιώργο, παιδί γιατρών και σπούδαζε στο Πολυτεχνείο.

«Μεγάλωσαν μαζί. Ο ένας ήταν θετική επιρροή για τον άλλο. Δεν ήταν φαντασμένα παιδιά, ούτε της επίδειξης. Μαζί με τον Τζώρτζη είχαν ταξιδέψει σε πολλά μέρη. Ένα ακόμα κοινό τους σημείο ήταν πως και οι δύο ήταν φιλόδοξοι. Ήθελαν να κάνουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους και να κατακτήσουν τον κόσμο» αναφέρει στο Έθνος κοινός τους φίλος.

Την περασμένη Κυριακή ο Ανδρέας συνάντησε τον Τζώρτζη στην Κηφισιά και οι δυο τους ξεκίνησαν για μια εκδρομή στην Αράχωβα, από την οποία έμελλε να μην επιστρέψουν…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top