ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ εικόνες! Δουλέμποροι κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες σε σπηλιές της Κρήτης

Κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης- Τους έπαιρναν ταρίφα 2.000-4.000 ευρώ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες εξάρθρωσαν μετά από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης. Συνελήφθησαν 19 άτομα ανάμεσα στους οποίους και ένας αστυνομικός. Σε σπηλιές εντοπίστηκαν πάνω από 100 μετανάστες που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες περιμένοντας το πλοίο που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Με ταρίφα από 2.000 ως 4.000 ευρώ η εγκληματική οργάνωση στοίβαζε ανθρώπινες ψυχές στις σπηλιές που βλέπετε. Μωρά, μικρά παιδιά, γυναίκες και άνδρες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή ζούσαν σε αυτές τις συνθήκες μέχρι να έρθει η ώρα το κύκλωμα να τους προωθήσει στην Ιταλία και από εκεί σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Ως εκείνη τη στιγμή τους αφαιρούσαν τα κινητά για να μην έχουν καμία επικοινωνία και τους απειλούσαν ακόμα και με όπλα αν είχαν παράπονο από τις συνθήκες διαβίωσης.

Μετά από πολύμηνες έρευνες συνελήφθησαν 19 μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους κι ένας αρχιφύλακας.

Στις σπηλιές βρέθηκαν 113 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο της αστυνομίας. Ο δήμος φρόντισε να βρεθούν έπιπλα και στρώματα ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες για όσο χρειαστεί να μείνουν εκεί οι μετανάστες.

Το κύκλωμα δρούσε σε Κρήτη, Αθήνα, Αίγυπτο και Ιταλία. Κάθε πυρήνας είχε το δικό του ρόλο από τον εντοπισμό των μεταναστών και την είσπραξη των κομίστρων μέχρι τα παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα και την τελική μεταφορά του ανθρώπινου φορτίου με πλοίο στην Ιταλία.

Τα κέρδη του κυκλώματος που εντοπίστηκαν εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 760.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top