Καζάνι που βράζει το Ελληνικό:Αρνούνται να φύγουν οι πρόσφυγες-Δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και για συγκρούσεις με την αστυνομία

Σχέδιο εκκένωσης του hot spot μέσα σε 30 μέρες

Καζάνι που βράζει είναι το κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού. Η κυβέρνηση σχεδιάζει ξανά τη μετακίνηση των προσφυγών σε hot spot της περιφέρειας η οποία υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι, ενώ οι πρόσφυγες δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και για συγκρούσεις με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες αρνούνται να μετεγκατασταθούν στα κέντρα της Θήβας και των Τρικάλων όπου σχεδιάζει να τους μεταφέρει η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από 30 μέρες.

Η στάση τους πάντως είναι ακατανόητη καθώς έχουν παραπονεθεί επανειλημμένως για τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό.

Ένας από τους λόγους που οι πρόσφυγες δε θέλουν να φύγουν από τη δομή του Ελληνικού είναι γιατί όπως λένε μπορούν πιο εύκολα να βρουν μια δουλειά στο κέντρο της Αθήνας.

Η περιοχή του Ελληνικού θυμίζει ωρολογιακή βόμβα. Οι κάτοικοι ζητούν τη μετακίνηση των προσφυγών μια ώρα αρχύτερα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η παραμονή των περίπου 1.500 προσφυγων στο κέντρο του Ελληνικού εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Αν και η εκκένωση του κέντρου στο Ελληνικό υπολογιζόταν να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το hot spot θα έχει αδειάσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Να σημειωθεί  ότι μέχρι τώρα  η εκκένωση του Ελληνικού έχει προγραμματιστεί και ματαιωθεί τέσσερις φορές.

ΔΕΙΤΕ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top