Νέος ισχυρός σεισμός στη Λέσβο-ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ οι κάτοικοι

Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από 5 Ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και το ίδιο επίκεντρο

Νέος ισχυρός σεισμός  στη Λέσβο

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 3.48 και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο.

Ο σεισμός, που φαίνεται πως είχε μικρό εστιακό βάθος, είχε επίκεντρο την περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο.

Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από 5 Ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και το ίδιο επικεντρο.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον» δήλωσε ο Διευθυντης Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γερασιμος Χουλιάρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το Εθνικο Σεισμολογικό Δίκυτο και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «σήμερα στις 15:48 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 273 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας.Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60 χλμ βορειοδυτικά της Μυτιλήνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top