Γίνονται και θαύματα! Πώς 50χρονος υπερχρεωμένος κτηνοτρόφος απαλλάχτηκε από οφειλές 496.000 ευρώ

Διατήρησε την ακίνητη περιουσία του, δυο αγρούς συνολικής έκτασης 11.806 τ.μ. και 7.000 τ.μ. καθώς και το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας

Γίνονται και θαύματα! Πώς 50χρονος υπερχρεωμένος κτηνοτρόφος απαλλάχτηκε από οφειλές 496.000 ευρώ

Το δικαστήριο στην Ελασσόνα δικαίωσε υπερχρεωμένο δανειολήπτη, “κουρεύοντας” σχεδόν το σύνολο των οφειλών του με ποσοστό διαγραφής 99,1 % και συνολικό ποσό διαγραφή 496.000 ευρώ!

Πρόκειται για πρώην κτηνοτρόφο ηλικίας 50 ετών, ο οποίος καλείται πλέον να πληρώσει μόνο 4.800 ευρώ από τα 501.000 ευρώ που είχε σε δάνεια από τράπεζα υπό ειδική εκκαθάριση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του που αποτελούνταν από δυο αγρούς συνολικής έκτασης 11.806 τ.μ. και 7.000 τ.μ. αντίστοιχα καθώς και το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Άγγελο Γιουρέλη “ο δανειολήπτης ενώ αρχικά είχε λάβει περίπου το ποσό των 15.000.000 δρχ έφτασε μετά από συνεχόμενες ρυθμίσεις και ανατοκισμούς να οφείλει συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 501.000 ευρώ για δάνεια που είχε λάβει στο παρελθόν για την λειτουργία της μικρής κτηνοτροφικής του μονάδας και δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει. Ο δανειολήπτης έχει ως μοναδικό εισόδημα πλέον το ποσό των 970 ευρώ από την εργασία του ως υπάλληλος, τρία τέκνα και η σύζυγος του είναι άνεργη με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό που ζητούσε η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση”.

Για την γενναία απόφαση ο δικηγόρος κ. Άγγελος Γιουρέλης σημειώνει: “Το δικαστήριο έκρινε για τις ανάγκες διαβίωσής της οικογένειας του απαιτείται το ποσό των 800 ευρώ μηνιαίως και έδωσε στο δανειολήπτη μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, υποχρεώνοντας τον να καταβάλλει μόνο το ποσό των 4.800 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ για τους επόμενους 32 μήνες. Περαιτέρω, παρόλο που ασκήθηκε ένσταση από την… (τράπεζα) υπό ειδική εκκαθάριση για ύπαρξη εμπορικής δραστηριότητας στο πρόσωπο του καθώς λειτουργούσε οργανωμένη κτηνοτροφική μονάδα , το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση επειδή έκρινε πως “οι ασχολούμενοι με γεωργικές ή κτηνοτροφικές εργασίες για να χαρακτηριστούν ως έμποροι θα πρέπει να ασκούν την δραστηριότητα τους με την μορφή οργανωμένης μονάδας η οποία έχει σημαντικό μέγεθος”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top