Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια ακυβέρνητο πλοίο στη Σητεία

Το φορτηγό πλοίο Destiny είχε μηχανική βλάβη

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια ακυβέρνητο πλοίο στη Σητεία

Το φορτηγό πλοίο «Destiny» είχε μείνει ακυβέρνητο, την Παρασκευή, λόγω μηχανικής βλάβης. Αργότερα, ρυμούλκηθηκε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σητείας, όπου και βρίσκεται.

Στο πλοίο, που είχε αποπλεύσει χωρίς φορτίο από το λιμάνι Τσανάκκαλε της Τουρκίας με προορισμό το λιμάνι της Σητείας, βρίσκονταν 8 αλλοδαποί πλήρωμα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε άμεσα από το λιμενικό της Σητείας για την ακυβερνησία του πλοίου, που έχει σημαία της Σιέρα Λεόνε, και έθεσε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης. Απέπλευσε, λοιπόν, περιπολικό σκάφος του λιμενικού, καθώς και το ρυμουλκό «Μινώταυρος Α» το οποίο τελικά ρυμούλκησε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια το «Destiny» στο λιμάνι της Σητείας.

Μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιθεί πιστοποιητικό από τον αρμόδιο νηογνώμονα, έχει απαγορευτεί ο απόπλους του φορτηγού πλοίου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top