ΠΡΟΚΛΗΣΗ δίχως ΤΕΛΟΣ! Οι Τούρκοι έστειλαν ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο

Υπό στενή παρακολούθηση από την ελληνική πλευρά

Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα, η οποία έστειλε στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESME, προκείμενου να πραγματοποιήσει «ωκεανογραφικές έρευνες».

Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται σε μια περιοχή νοτιοδυτικά της Χίου, σε διεθνή ύδατα και από προχθές οι Τούρκοι έχουν εκδώσει μια ναυτική οδηγία για τις έρευνες που θα διενεργήσει το σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το σκάφος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει έρευνες και δεν έχει ποντίσει καλώδια στον βυθό, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Αν καταφέρει τελικά να το κάνει, αυτό σημαίνει ότι θα ποντίσει καλώδια στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και γι’ αυτό οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν με προσοχή την πορεία του πλοίου.

Πάντως, το CESME δεν συνοδεύεται από άλλο πλοίο και επιτηρείται από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης. Τέλος οι Τούρκοι για τον ίδιο σκοπό έχουν δεσμεύσει και άλλη μια περιοχή μεταξύ Σκύρου – Λέσβου – Τήνου σε διεθνή πάντα χωρικά ύδατα.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top