Τον χαβά τους οι Τούρκοι! Άφησαν τα Ίμια και έπιασαν τη νήσο Παναγιά

Συνεχίζονται οι προκλήσεις- Σε ετοιμότητα η Ελλάδα, αναβαθμίζει τα μαχητικά της

Τη νήσο Παναγιά κοντά στις Οινούσσες, στοχοποιούν πλέον μετά τα Ίμια, οι Τούρκοι, κάτι που βέβαια είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Τρεις τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν την Τετάρτη τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή και αγκυροβόλησαν μάλιστα σε απόσταση ενός μιλίου από το νησάκι.

«Παρατηρείται έντονη υπερκινητικότητα των Τούρκων στην περιοχή της νήσου Παναγιάς. Το περιστατικό το παρακολουθεί πάντα με ιδιαίτερη προσοχή και  αποφασιστικότητα η ελληνική ακτοφυλακή», σχολίασαν πηγές του Λιμενικού Σώματος.

Η Άγκυρα συνεχίζει τα παιχνίδια προπαγάνδας στα Ίμια, με βίντεο που δείχνει τουρκική ακταιωρό να διώχνει τάχα από την περιοχή ελληνικό σκάφος του λιμενικού.

Από την Ισπανία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε για τη Συνθήκη της Λωζάνης την Πέμπτη. «Είναι ελευθερία της έκφρασης να επικρίνει κανείς τις συμφωνίες του παρελθόντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει βλέψεις στα εδάφη των γειτονικών χωρών», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών», τόνισε από την πλευρά του, ο υπουργός εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Αυτές οι απειλές οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να επιταχύνει την ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 μπορεί να διαρκέσει και 10 χρόνια. Ακόμα περισσότερο ίσως να διαρκέσει το πρόγραμμα απόκτησης των υπερσύγχρονων F-35. Η Αθήνα ενδιαφέρεται για περίπου 20 τέτοια αεροσκάφη- 1 Μοίρα- και ανάμεσα στους τρόπους χρηματοδότησης υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο του λίζινγκ. Πάντως, και για τα F-16 και για τα F-35, οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ουάσιγκτον θα κρατήσουν το λιγότερο 6 μήνες!

Φυσικά, μέχρι να πάρουμε τα νέα αεροσκάφη, τα ελληνικά μαχητικά θα συνεχίζουν να κυνηγούν τα τουρκικά στο Αιγαίο.

«Δεν θα δείτε ποτέ αεροσκάφος με κόκκινα φτερά που δεν θα συνοδεύεται από αεροσκάφος με μπλε φτερά. Ποτέ δεν θα συμβεί», δήλωσε ανώτατη αεροπορική πηγή!

Σήμερα Πέμπτη δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν 4 παραβιάσεις και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 της Σκύρου.

Η Άγκυρα συνεχίζει πάντως να συνδέει τις προκλήσεις στο Αιγαίο με τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Επιπλέον, τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει δεσμεύσει δύο περιοχές στο Κεντρικό Αιγαίο για έρευνες, αλλά προς το παρόν βρίσκεται εντός τουρκικών υδάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top