Κινδυνεύει να πεθάνει ο Τσοχατζόπουλος-Είναι πιθανό να τον ακρωτηριάσουν

«Ή θα “φύγει” μέσα στο νοσοκομείο ή μέσα στη φυλακή» λέει στο star.gr ο δικηγόρος του Ιωάννης Παγορόπουλος

Kινδυνεύει με ακρωτηριασμό ο Τσοχατζόπουλος

Τέταρτο «όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει ξανά αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά δεν έγινε δεκτή, με την εισαγγελέα στην πρόταση της να αναφέρει πως «δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο».

Την παραπάνω άποψη  δεν συμμερίζεται βέβαια και ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Παγορόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο star.gr έκρουσε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως ανά πάσα στιγμή ο πρώην Υπουργός μπορεί να πεθάνει.

«Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

«Ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε θρόμβος από τα προβληματισμένα πόδια του από φλεβικές θρομβώσεις θα μπορούσε να αποσπαστεί και να ταξιδέψει προς τα πάνω, είτε στην καρδιά είτε στον εγκέφαλο είτε στα μάτια. Άλλωστε αυτό έχει γίνει άλλες δυο φορές και γλύτωσε στο πάρα δυο.Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν βγει αυτός ο άνθρωπος ή θα πεθάνει μέσα στη φυλακή μέχρι να τον πάνε στο νοσοκομείο ή από το νοσοκομείο του Αγ. Παύλου θα πεθάνει μέχρι να τον πάνε στο άλλο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να ξεπεράσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η ασθένεια του. Είναι προδιαγεγραμμένη η κατάσταση» δήλωσε ο κος Παγορόπουλος.

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ»

Θέλοντας να μας εξηγήσει την σοβαρή κατάσταση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο δικηγόρος του είπε:

«Τα έλκη τα οποία έχει ο κος Τσοχατζόπουλος μπορεί να μην κλείσουν. Και αν δεν κλείσουν πάμε σε άλλες ιστορίες, που σημαίνει ακρωτηριασμούς κτλ. Αν όλα συντρέξουν και είναι τυχερός και κλείσουν οι πληγές του, λογικά θα επιστρέψει στη φυλακή μέχρι να ξανασυμβεί αυτό και να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να ξαναπάει στο νοσοκομείο της φυλακής, και το νοσοκομείο της φυλακής να ξανασηκώσει τα χέρια και να τον στείλουν σε νοσοκομείο για να ξανακάνουν ο,τι ακριβώς έχουμε κάνει έως τώρα».

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ-ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ»

«Ακόμα δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Δεν του το έχω ανακοινώσει. Επειδή είναι σε φάση που δεν έχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο, λογικά μέχρι στιγμής δεν το ξέρει και περιμένει εμένα να του το πω. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό όπως αντιλαμβάνεστε» δήλωσε ο κος Παγορόπουλος, προσθέτοντας πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος «έχει επαφή και καταλαβαίνει. Το μυαλό του είναι πολύ εναργές. Αλλά δυστυχώς δεν ακολουθεί το κορμί. Όταν η ψυχολογία είναι σε απίθανα χάλια σημείο, όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει και το κορμί. Φοβάμαι ότι θα φτάσει σε ένα σημείο πια που θα παραιτηθεί και παραιτούμενος θα επέλθει και το μοιραία».

«ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ-ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ»

Τέλος ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λέγοντας:

«Αυτή η 4η φορά ήταν συγκλονιστική, από την άποψη ότι όλα τα έγγραφα τα οποία είχαμε και ήταν στη διάθεση του δικαστηρίου τα οποία ήταν πάρα πολλά πιστέψτε με, ήταν καταλυτικά ως προς τον κίνδυνο που διατρέχει ο κος Τσοχατζόπουλος για πνευμονική εμβολή. Είχα την ελπίδα ότι ενόψει του βάρους των εξετάσεων και των καθηγητών αγγειοχειρουργικής που τα υπογράφουν, αλλά και ενόψει της ποικιλίας και της ποσότητας των εγγράφων από όλες τις κλινικές του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται, ότι αυτή τη φορά θα υπήρχε μια πιθανότητα οι δικαστές να δούνε τον κίνδυνο και να καταλάβουν πάνω απ΄όλα ότι δεν χρειάζεται η υπέρμετρη βλάβη να είναι αντιμετωπίσιμη πλέον στη φάση του θανάτου, αλλά πέντε λεπτά πριν, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Φαίνεται ότι αυτό δεν το κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Αυτή τη φορά ήταν η πιο κοντά στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες θα μπορούσε ο κος Τσοχατζόπουλος να αποφυλακιστεί».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη
Ε-mail: chvergioti@star.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top