ΕΠΕΣΕ ΠΑΛΙ το σύστημα για τις αιτήσεις του επιδόματος αλληλεγγύης! Ουρές ξανά για λίγα ευρώ

Ξενύχτησαν για να καταφέρουν να βγάλουν άκρη σήμερα

Μια νέα ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους πολίτες που θέλουν να υποβάλουν την αίτησή τους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς έπεσε πάλι το σύστημα, με αποτέλεσμα τα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου στο δήμο Αθηναίων να μην ανοίξουν καν.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ξενύχτησαν έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας του Δήμου, με τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί να έχουν πάει από τις 23:00 το βράδυ.

Κάποια στιγμή μοιράστηκαν 50 χαρτάκια με αριθμούς προτεραιότητας, με την επιφύλαξη όμως ότι μπορεί και να μην εξυπηρετηθούν ούτε κι αυτοί αν δεν βοηθήσει το σύστημα.

Μιλώντας στο Star και στην εκπομπή Live U, η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, δήλωσε ότι πρόβλημα είναι πως η κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Εργασίας δεν ήταν προσαρμοσμένη σωστά και δεν άντεξε το πλήθος των αιτήσεων.

Η ίδια συμβούλευσε τους πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκτιμάται ότι τότε θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα σωστά και να μην ξημεροβραδιάζονται στις ουρές χωρίς λόγο.

Έκανε έκκληση επίσης στην υπουργό Εσωτερικών να αλλάξει τη διάταξη που ορίζει ότι τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν τους αλλοδαπούς δικαιούχους του επιδόματος, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στους δήμους και να εξυπηρετηθεί καλύτερα το κοινό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top