ΤΡΙΤΟΣ σεισμός στη Λέσβο! Ανησυχούν οι σεισμολόγοι – Τι λέει στο star.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκας

Το επίκεντρο παραμένει στον τουρκικό χώρο

ΤΡΙΤΟΣ σεισμός στη Λέσβο! Ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι μετά από τη νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που έγινε και πάλι αισθητός στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για τον τρίτο σεισμό, μέσα σε ένα 24ωρο που το μέγεθός του είναι πάνω από τα 5 Ρίχτερ, κάτι που ανησυχεί τους σεισμολόγους και παρακολουθούν την εξέλιξή του με μεγάλη προσοχή.

«Ο σεισμός αυτός εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή που βρίσκεται μέσα στον χερσαίο τουρκικό χώρο και όχι στον υποθαλάσσιο μεταξύ Μυτιλήνης και Τουρκίας. Υπάρχει εκεί ένα ρήγμα που δίνει σεισμούς, είναι τώρα σε δραστηριότητα και μας δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον», είπε στο star.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας.

(Ο Ευθύμης Λέκκας)

Δεν έκρυψε μάλιστα τη συγκρατημένη ανησυχία του για το φαινόμενο, καθησυχάζοντας όμως ότι όσο το επίκεντρο παραμένει στον τουρκικό χώρο είναι καλό.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη του φαινομένου. Όσο μένει μέσα στον τουρκικό χώρο είναι ενθαρρυντικό. Εκτιμώ ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθει στο θαλάσσιο πρώτα χώρο και μετά στο χώρο τον ελληνικό, γιατί έχει πολύ δρόμο μπροστά του, σε κάθε περίπτωση όμως παρακολουθούμε το φαινόμενο», συνέχισε ο κ. Λέκκας.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 4:24 το πρωί και έγινε αισθητός τόσο στη Μυτιλήνη, όσο στη Χίο και στη Λήμνο.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10χλμ. και το επίκεντρό του 15χλμ. βόρεια του Μολύβου.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top