Στους δρόμους εκατοντάδες μαθητές – «Αποβολή» στις απανωτές αλλαγές στα σχολεία

Δείτε όσα κατέγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κάμερα του STAR

«Δεν είμαστε αλήτες που κλείνουν τα σχολεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαμαρτυρία που στήθηκε έξω από το Υπουργειο Παιδείας.

Εκατοντάδες παιδιά από δεκάδες σχολεία συγκεντρωθήκαν εδώ στο υπουργείο παιδείας για να διαμαρτυρηθούν, διεκδικώντας να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις τόσο ενδοσκοπικά όσο και στις Πανελλαδικές.»

«Παίρνουν κάποιες αποφάσεις οι οποίες μπορεί να στοιχίσουνε μια χρονιά ενός παιδιού. Δηλαδή κάθεται ένα παιδί και διαβάζει και εκείνοι καταργούν τις επαναληπτικές δηλαδή μπορεί κάτι να του τύχει και να μην μπορεί να πάει να δώσει. Με αυτή τους την απόφαση του καίνε όλη τη χρονιά, όλη την προσπάθεια του και όλο το διάβασμα του».

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Πετρούπολης, του Καματερού, των Μελισσίων, των Βριλησσίων, της Πεντέλης, του Παπάγου και άλλων περιοχών

«Είμαστε από περίπου 20 σχολεία από όλη την Αθήνα. Εγώ είμαι από το μουσικό σχολείο Ιλίου, έχουμε τεράστιά προβλήματα σε όλα τα σχολεία. Απαιτούμε να γίνουν αμέσως μόνιμοι διορισμοί, για όλους τους καθηγητές σε όλες τις ειδικότητες.

«Εμείς έχουμε έρθει από το πρώτο ΓΕΛ Πετρούπολης», δήλωσε μαθητής στην κάμερα του STAR και συνέχισε: «Αυτό οργανώθηκε μέσω του Φεισμπουκ και ήρθανε και πάρα πολλά σχολεία τα οποία το μάθανε στο παραπέντε, Θέλουμε να μας ακούσει ο υπουργός παιδείας να μας ακούσει η κυβέρνηση και ο λόγος μας να πιάσει τόπο».

«Το πιο τραγικό  από όλα είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έπαιρνε μέρος σε καταλήψεις και σε πορείες, τώρα προκαλεί τις καταλήψεις και τις πορείες".

«Δίχως τις επαναληπτικές, ποτέ τους δε θα γίνουνε οι Πανελλαδικές»

Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με συμβούλους του Υπουργού, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι δεν γίνεται αυτό που ζητούν,  αφού ο νόμος που καταργεί τις επαναληπτικές  που ψηφίστηκε το 2013  θα ισχύσει κανονικά από φέτος που διαχωρίστηκαν οι απολυτήριες και οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

«Τσίπρα Γαβρόγλου ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους ακόμα μια φορά!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top