Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη για κατασκοπεία!Μοιάζει άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά δεν είναι

Δείτε φωτογραφίες και το δελτίο τύπου του λιμενικού σώματος

Μοιάζει άνθρωπος της διπλανής πόρτας, όμως ο Τούρκος αρχιμηχανικός συνελήφθη στη χώρα μας για κατασκοπεία!

Ο Τζενγκίζ Ουουγκούρ, ο οποίος συνελήφθη, γιατί τραβούσε φωτογραφίες του λιμανιού της Ελευσίνας, ήταν αρχιμηχανικός στο πλοίο με σημαία Τουρκίας M/V Makbule Ana. Το πλοίο ήταν εμπορικό και μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα.

Ένας Έλληνας καπετάνιος ήταν αυτός που εντόπισε τον Τούρκο, ζητώντας του να σβήσει τις φωτογραφίες. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Ο 51χρονος, που συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του πάντως που κάνουν τον γύρο του κόσμου, είναι από τους τύπους που δεν τους πιάνει το μάτι σου … όχι λόγω όγκου, αλλά λόγω…  προσώπου! Η φυσιογνωμία του θυμίζει τουρίστα, ταξιτζή ή ακόμα και παγωτατζή! Το σίγουρο είναι ότι όταν κάποιος βλέπει τον κυριούλη με τον καπέλο, δεν λέει «να ένας κατάσκοπος!»

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους κατασκόπους, οι τύποι που είναι «υπεράνω πάσης υποψίας» είναι συνήθως και οι πιο επικίνδυνοι!

To δελτίου Τύπου του Λιμενικού Σώματος για την σύλληψη του απόστρατου Τούρκου υπαξιωματικού Τζενγκίζ Ουουγκούρ, στην Ελευσίνα για παράβαση του Άρθρου 149α* του Ποινικού Κώδικα: «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι,πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ” όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top