ΦΩΤΙΑ το Αιγαίο! Νέο ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ καταγγέλουν οι Τούρκοι ανήμερα των Ιμίων

Μιλούν για παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά σκάφη

Νέο ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ καταγγέλουν οι Τούρκοι ανήμερα των Ιμ

Σε μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο έχουν προβεί οι Τούρκοι, με επίκεντρο τα Ίμια.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την τραγική εκείνη ημέρα, όταν ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη και τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους, η Τουρκία διατείνεται ότι η Ελλάδα παραβίασε, άκουσον άκουσον... τα "χωρικά ύδατα" στα Ίμια.

Το πρακτορείο Dogan υποστηρίζει ότι σήμερα, Τρίτη, στις 11 το πρωί, δυο ελληνικά σκάφη πέρασαν ανάμεσα στις βραχονησίδες και «μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα». Το δημοσίευμα μιλά, επίσης, για 45λεπτη ένταση και αναφέρει ότι τα δυο ελληνικά σκάφη αποχώρησαν με παρέμβαση πέντε τουρκικών σκαφών, μεταξύ των οποίων ενός περιπολικού του λιμενικού σώματος.

 «Η ένταση τελείωσε όταν τα ελληνικά σκάφη αποχώρησαν προς την Κάλυμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, συνεχίζεται».

 

 

Το πρακτορείο «Ανατολή», από τη μεριά του, δεν αναφέρει πουθενά θερμό επεισόδιο στα Ίμια, ούτε κάνει λόγο για παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό. Αναφέρει, απλώς, ότι δυνάμεις κι από τις δυο πλευρές παραμένουν σε επιφυλακή γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν στο Star ότι το επεισόδιο αυτό είναι προπαγανδιστικό και δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top