Υπάρχουν κι αυτά! 4 ιδιωτικά σχολεία θέλουν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Έτοιμα να ιδρύσουν τάξεις υποδοχής μαθητών/Πρώτη ανάρτηση: 13:09

Τέσσερα ιδιωτικά σχολεία έχουν κάνει αίτηση για να φιλοξενήσουν στις δομές τους προσφυγόπουλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Όσο το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την τροπολογία που θα άρει τα νομικά εμπόδια, μέχρι σήμερα 4 είναι τα ιδιωτικά σχολεία που δηλώνουν πρόθυμα κι έτοιμα να ιδρύσουν τάξεις υποδοχής μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρχίζοντας, μάλιστα, από το τρέχον κιόλας σχολικό έτος. Μπορούν να εξασφαλίσουν, παράλληλα, τη μετακίνηση και τη σίτιση των μαθητών.

Τα σχολεία αυτά δεν ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, αλλά είναι ξενόγλωσσα εκπαιδευτήρια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αίτηση έχουν καταθέσει η Γερμανική Σχολή Αθηνών, ορισμένα ελληνογαλλικά σχολεία και το Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων σπεύδει να ταυτίσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας με «αδυναμία της πολιτείας να ανταπεξέλθει οργανωτικά κι επικοινωνιακά στην εθνική ανάγκη ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, παρά την τεράστια οικονομική υποστήριξη», ειδικά μετά την πρόταση του Κώστα Ζουράρι για ένταξη των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία. Παράλληλα, ζητάει από τον Υπουργό Παιδείας επίσημη απόφαση.

Το ζήτημα είναι ότι εθελοντικά και με γνώμονα την αλληλεγγύη, ενδεχομένως και λόγω του ότι είναι ξενόγλωσσα εκπαιδευτήρια, ίσως και μετά από πιέσεις της κοινότητας των εκπαιδευτικών, τα σχολεία αυτά περιμένουν να εκπαιδεύσουν προσφυγόπουλα, ξεκινώντας από τα μέσα Φεβρουαρίου και χωρίς αντιδράσεις των γονέων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζουράρις  δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «North 98» ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων» και ισχυρίστηκε ότι  η συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων θα είναι κάτι που «θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top