Σκληραίνουν στάση οι αγρότες-Θα κλείσουν και τη Βουλή!Ποιοι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

"Δεν θέλουμε να εκνευρίσουμε τους πολίτες" διαμηνύουν

«Είναι πολύ αργά για διάλογο με την κυβέρνηση», λένε οι αγρότες στο Star και εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους. 

Στόχος τους είναι να πολιορκήσουν τη Βουλή με τα τρακτέρ και να διαμαρτυρηθούν για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Η Ιονία οδός παραμένει κλειστή από το μπλόκο της Άρτας, ενώ αύριο Πέμπτη οι Θεσσαλοί πηγαίνουν με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα και οι Κορίνθιοι, οι οποίοι αναμένεται να κλείσουν την εθνική στο ύψος των διοδίων. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στο Αίγιο, οι αγρότες αποκλείουν καθημερινά από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. 

Ωστόσο, οι αγρότες μοιάζουν να είναι διασπασμένοι. Τουλάχιστον λιγότερα 40 λιγότερα μπλόκα θα στηθούν φέτος, καθώς η πανελλήνια συντονιστική αγροτών αποφάσισε να πολιορκήσει το Κοινοβούλιο με τα τρακτέρ αντί να ταλαιπωρεί, όπως λέει, τους πολίτες με κλείσιμο των δρόμων. 

Ίδιο το σκηνικό και στην Ανατολική Μακεδονία. Από τα 11 μπλόκα που υπήρχαν πέρυσι, φέτος θα στηθούν μόνο 2, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου «οι αγρότες στα Μάλγαρα έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον κεντρικό δρόμο και αποφάσισαν το πρωί του Σαββάτου να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα διόδια της περιοχής. Υπάρχει και σκέψη να κλείσουν για κάποιο διάστημα τα διόδια». 

Η 18μελής επιτροπή συντονισμού αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας μετά από σύσκεψη αποφάσισε τα 11 μεγάλα μπλόκα της να γίνουν δυο, και σε σύσκεψη που θα γίνει στο Πολύκαστρο τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα της. Πάντως, οι αγρότες στην πλειοψηφία τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν τον εκνευρισμό του κόσμου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top