Ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες - Τα προβλήματα που άφησε η "Αριάδνη"

Χωρίς νερό και θέρμανση - Στην "κατάψυξη" ολόκληρες πόλεις

Ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ελλάδα. Ακόμα και οι μετεωρολόγοι έχουν εκπλαγεί. Ο παγετός έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς. Παρά την υποχώρηση  του κύματος κακοκαιρίας πόλεις, συμπολίτες μας εξακολουθούν να  είναι  αποκλεισμένοι σε όλη την επικράτεια.

Χωρίς νερό παραμένουν η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος

Πολλά νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να μην έχουν νερό .Η εταιρία ύδρευσης κόβει το νερό  κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα, καθώς υπάρχουν διαρροές από σπασίματα στους σωλήνες ύδρευσης, ενώ αρκετά σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση

Ο πάγος άφησε χωρίς νερό το Βόλο. Η πόλη μπορεί να είναι μαγική από ψηλά με το χιόνι, οι κάτοικοι, όμως, αντιμετωπίζουν  πάρα πολλά προβλήματα  για 2η μέρα μετά την ισχυρή χιονόπτωση.

Μετρούν τις πληγές σε Σκόπελο κι Αλόννησο

Παρά τη λιακάδα, η Σκόπελος  και η Αλόννησος εξακολουθούν να είναι θαμμένες στα χιονιά. Στο μεγαλύτερο μέρος των δυο νησιών, έχει επανέλθει το ρεύμα. Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει  το πλοίο Πρωτέας  να χάνεται στα κύματα, σε 9 μποφόρ, μέσα στη χιονοθύελλα, λίγο έξω από τη Σκόπελο.

Αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους των δυο νησιών υποσχέθηκε σήμερα από τη Σκόπελο ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες

Έκπληκτοι έμειναν σήμερα το πρωί οι μετεωρολόγοι, όταν είδαν τη θερμοκρασία  στη Λάρισα. Μείον 19 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο, θερμοκρασία ασυνήθιστη  για την πόλη. Στα Τρίκαλα μείον 16,  στην Ορεστιάδα και τη Δράμα μείον 15 και στη Φλώρινα μείον 13 .Εντυπωσιακές ήταν οι θερμοκρασίες το πρωί στη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου. Η Αριάδνη μπορεί να έφυγε, έμειναν, όμως, ακόμη οι αέριες ψυχρές μάζες  που βάζουν  τη χώρα στον πάγο

Δύσκολη ήταν η σημερινή ημέρα στη Λάρισα, λόγω του παγετού. Έσπασαν ακόμα  και ρολόγια  της ΕΥΔΑΠ. Σε  συνοικίες της πόλης, οι κάτοικοι  παραμένουν όμηροι του χιονιού. Ασθενοφόρο, μάλιστα, κόλλησε στα χιόνια, ενώ πήγαινε να παραλάβει ασθενή. Χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στα Τρίκαλα, λόγω  του πάγου, αυτοκίνητο παραλίγο να προσγειωθεί ....σε σπίτι. Όλη η Θεσσαλία έχει αποκλεισμένα χωριά. Κτηνοτρόφοι απεγκλωβίζονται συνεχώς  από τους πυροσβέστες

Στα Ιωάννινα, 40 ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο με κατάγματα λόγω του  πάγου. Στην πόλη έχουν παγώσει τα πάντα, ακόμα και η λίμνη Παμβώτιδα. Οι εικόνες από ψηλά είναι μαγικές.

Η πρόγνωση

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν, από το βραδύ της Κυριακής, νέο κύμα κακοκαιρίας αλλά κυρίως με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν μόνο στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top