Το τρένο του ΤΡΟΜΟΥ! Κόλλησε στον χιονιά, εγκλωβίστηκαν 300 επιβάτες, άλλαξαν τρένο και κόλλησε κι αυτό

Μηχανική βλάβη και πρόβλημα στο δίκτυο ακινητοποίησαν τρένο με 300 επιβάτες-Πρώτη ανάρτηση: 11-01-2017 15:01

Εγκλωβισμένα 300 άτομα σε τραίνο στο Δομοκό

Στην περιοχή του Δομοκού, εγκλωβίστηκαν περίπου 300 επιβάτες σε τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο  Θεσσαλονίκη - Αθήνα, εξαιτίας βραχυκυκλώματος στην αμαξοστοιχία.

Εξ’ αιτίας του ψύχους αλλά και της κακής συντήρησης του δικτύου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προέκυψε πρόβλημα στις ράγες, συγκεκριμένα στα «κλειδιά». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μηχανική βλάβη του συρμού, πιθανόν βραχυκύκλωμα, οδήγησε στην ακινητοποίησή του.

Λόγω του χιονιά, ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσει άλλη μηχανή από τον κοντινότερο σταθμό, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Τελικά, αφού οι επιβάτες παρέμειναν επί τρεις ολόκληρες ώρες εγκλωβισμένοι κοντά στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων, μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο συρμό και συνέχισαν την πορεία τους. Ωστόσο, τα προβλήματα λόγω του χιονιά έκαναν κι αυτό το τρένο να έχει πορεία μετ' εμποδίων.Μετά από 2 μόλις χιλιόμετρα πορείας, χάλασε και το δεύτερο τρένο, αφήνοντας τους επιβάτες του εγκλωβισμένους κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά!

Αφού ταλαιπωρήθηκαν άλλες τρεις, περίπου, ώρες, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε ένα τρίτο τρένο, που σιγά σιγά τους φέρνει στην Αθήνα. 

Η έντονη κακοκαιρία οδήγησε σε προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως πάγο στα "κλειδιά", συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, που δεν έχουν καθαριστεί από τον ΟΣΕ και πτώση της τάσης στο  ηλεκτροκίνητο δίκτυο, σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top