ΑΥΤΑ είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν σήμερα κλειστά

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλά μέρη της χώρας

ΑΥΤΑ είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν σήμερα κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία της χώρας σήμερα 11/01/2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά:

Αττική 
Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς και Πεντέλης στο Βόρειο Τομέα Περιφέρειας Αττικής
Στο δήμο Κηφισιάς, τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης θα παραμείνουν κλειστά για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας. Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας οι Παιδικοί Σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9 π.μ..
Κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Πεντέλης.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Παπάγου-Χολαργού, Ψυχικού-Φιλοθέης, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων.

Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Διονύσου, Αχαρνών στην Ανατολική Αττική
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν στο Δήμο Μαραθώνος, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το Λύκειο Νέας Μάκρης.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Διονύσου ('Αγιος Στέφανος, 'Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα) λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση χιονοπτώσεων και την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες παγετού και με στόχο την προφύλαξη μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων κατά την προσέλευση και παραμονή στα σχολεία, την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν στο δήμο Αχαρνών όλα τα Σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία του βόρειου τομέα Αχαρνών: 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, 21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα), 24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα), 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα σχολεία(δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης.

Μετά τις 10 θα ανοίξουν σε Χαϊδάρι και Πετρούπολη τα σχολεία
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αττικής, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Περιστερίου. Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου.
Στους δήμους Χαϊδαρίου και Πετρούπολης τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής
Μετά τις 9.00 π.μ. θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σε Ανω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή. Κλειστό θα μείνει το 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο 'Ανω Λιοσίων (Ζωφριά). Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Δήμος Φυλής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους μαθητές και να έχουν ζεσταθεί επαρκώς οι αίθουσες διδασκαλίας.
Για να περιορισθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων συνεργεία του Δήμου θα ρίχνουν το πρωί αλάτι στις εισόδους και στα προαύλια όλων των σχολείων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.
Ήδη έχουν ανακοινώσει πως για τρίτη ημέρα δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων δήμων.

Αναλυτικότερα, δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού.

Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης - είναι χαμηλές. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).
Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε στα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά λόγω της δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων. Όπως ανακοινώνει ο Δήμος δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Στο Ωραιόκαστρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΚΔΑΠ και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο Δήμο Λαγκαδά.

Στο Δήμο Δέλτα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Την άρση της μεσημβρινής απόφασης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα τα σχολεία στην πρωτεύουσα του νομού, προκάλεσε η πυκνή χιονόπτωση που σημειώθηκε. Η Αλεξανδρούπολη μέσα σε λίγα λεπτά ντύθηκε στα λευκά καθώς το χιόνι κάλυπτε τα πάντα λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή.

Η ύφεση της έντασης των καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με την προετοιμασία των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες, οδήγησαν το μεσημέρι στην απόφαση να διεξαχθούν κανονικά σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παραμένουν κλειστά από τη Δευτέρα.

Η αποψινή μεταβολή του καιρού με την εκ νέου έναρξη της έντονης χιονόπτωσης είναι μία ακόμη ένδειξη ότι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και μέρες το Νομό, που πριν λίγες ώρες κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καλά κρατεί.

ΘΗΒΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Οπως ανακοίνωσε ο δήμος Θηβαίων, λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του καλλικρατικού δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

ΒΟΛΟΣ
Με απόφαση του δήμου Βόλου και με βάση τις δυσμενείς προγνώσεις για τις επόμενες ώρες, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα είναι και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου.

ΛΑΡΙΣΑ
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σήμερα, Τετάρτη, με απόφαση του προέδρου της σχολής.

ΚΑΒΑΛΑ
Οπως αποφάσισε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΕΡΡΕΣ
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων και τη Τετάρτη σε όλες  τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σερρών, λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΚΡΗΤΗ
Αρκετές σχολικές μονάδες θα παραμείνουν και την Τετάρτη κλειστές στην Κρήτη. Δήμαρχοι της μεγαλονήσου αποφάσισαν να παρατείνουν την απόφαση για κλειστά σχολεία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Δήμος Ηρακλείου
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του Δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.
Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ανωγείων
Τα σχολεία στα Ανώγεια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Δήμος Μαλεβιζίου
Το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Γιώργο Μαρκατάτο, αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα.

Δήμος Χερσονήσου
Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Tετάρτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών,   το Νηπιαγωγείο  Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο  και  το Δημοτικό Ελαίας.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Δήμος Ρεθύμνης
Ανοίγουν σήμερα τα περισσότερα σχολεία στο δήμο Ρεθύμνης μετά την υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες και που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
Από σήμερα, οι παρατεταμένες διακοπές των εορτών τελειώνουν και θα ξαναχτυπήσει κανονικά το κουδούνι στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ρεθύμνου, πλην των σχολείων Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάνας και Γάλλου. Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας παγετού, σύμφωνα με απόφαση του τμήματος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνης και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Προγράμματος «Καλλικράτης».

ΚΕΡΚΥΡΑ
Την απόφαση να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του παγετού που επικρατεί στις περιοχές μετά την πρωινή χιονόπτωση, έλαβε και εξέδωσε αργά το απόγευμα η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Πανδή «τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω της παγωνιάς, αλλά και της ολισθηρότητας στο οδικό δίκτυο, που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά τις τελευταίες μέρες κυρίως στη Μέση και τη Βόρεια Κέρκυρα».

Τα σχολεία στην πόλη της Κέρκυρας θα λειτουργήσουν κανονικά παρά την απουσία πολλών μαθητών, που αδυνατούν να μετακινηθούν.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Κώστας Γκούσης, «όλα τα σχολεία στην πόλη της Κέρκυρας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λόγω του χιονιά, ενώ οι μαθητές που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν θα λάβουν δικαιολογημένες απουσίες».

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες η συνεχής χιονόπτωση στη Βόρεια και τη Μέση Κέρκυρας προκάλεσε πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με συνέπεια αστυνομικοί του Α. Τ. Εσπερίων, να χρειαστεί, με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, να προβούν, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών Ρόδας, Αχαράβης, Σιδαρίου και Καρουσάδων.
Από τη μεριά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί, εξέδωσε οδηγίες προστασίας στους πολίτες και οδηγίες αντιμετώπισης των προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις τους στον οδικό άξονα του νησιού, ενώ παράλληλα συνέστησε γενικές οδηγίες για τις ενέργειες των πολιτών κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ή ακόμη και της πιθανής χιονοθύελλας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ολα τα σχολεία του νησιού θα είναι κλειστά σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ζακύνθου πριν από λίγη ώρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας διακόπτεται για σήμερα, Τετάρτη, η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω της χιονόπτωσης και παράλληλα των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών,σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και της ισχυρής χιονόπτωσης, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Επίσης ΔΕΝ θα λειτουργήσει και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Λιτοχώρου.
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού με την αριθ. 12/2017 (ΑΔΑ: ΩΞΔΔΩ1Π-ΓΕ1)  απόφασή του, αποφάσισε  τη  διακοπή των μαθημάτων των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης όπως επίσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού στις 11 Ιανουαρίου 2017 λόγω εκτάκτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την χιονόπτωση και το πολικό ψύχος με θερμοκρασίες κάτω των -8ο C που επικρατούν στο Δήμο και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην μετακίνηση των μαθητών και συνεπεία αυτών.

Να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών των πρώτων ωρών ακόμη και ολόκληρης της ημέρας που μετακινούνται με λεωφορεία από όλο τον Δήμο προς άλλους Δήμους  (π.χ. Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κ.λ.π.) λόγω του πολικού ψύχους αλλά και μη προσέλευσης των λεωφορείων μετακίνησης των μαθητών.

ΕΒΡΟΣ
Κλειστά θα είναι και σήμερα (Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης αλλά και στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο στις δημοτικές ενότητες Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Οπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΝΗΣΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για την προστασία των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, με αποφάσεις των δημάρχων. Δεν θα λειτουργήσουν, επίσης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού, Βοϊου, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου. Η απόφαση ελήφθη εξαίτιας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

ΒΕΡΟΙΑ
Με απόφαση του δημάρχου Βέροιας αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Η αναστολή των μαθημάτων ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας.

ΝΑΥΠΛΙΟ
Υστερα από σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος, εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, διότι λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ο δήμος Καστοριάς αποφάσισε και για σήμερα Τετάρτη 11/1 να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Από τον δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Από το ΝΠΔΔ "Αριστοτέλης" αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, των χιονοπτώσεων που συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, και του παγετού που παρατηρείται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, περιοχές με πολλούς ορεινούς οικισμούς, η πρόσβαση στους οποίους παραμένει προβληματική μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα, ανοίγουν, όπως όλα δείχνουν, σήμερα τα σχολεία στους δήμους Κομοτηνής και Ιάσμου, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από τους οικείους δημάρχους περί αναβολής των μαθημάτων για ακόμη μία ημέρα.

ΠΑΤΡΑ
Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:
-Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου
-Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου
-Νηπιαγωγείο Σελλών
-Δημοτικό Σχολείο Σελλών
-65ο Νηπιαγωγείο  (περιοχή Βούντενης)
-59ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Βούντενης)
-Δημοτικό Καλλιθέας
-Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
-Δημοτικό Αγ. Βασιλείου
-Νηπιαγωγείο Αγ. Βασιλείου
-Δημοτικό Δρεπάνου
-Νηπιαγωγείο Δρεπάνου
-Δημοτικό Αραχωβιτίκων
-Νηπιαγωγείο Αραχωβιτίκων
-Δημοτικό Ψαθοπύργου
Νηπιαγωγείο Ψαθοπύργου.

Επίσης στα παρακάτω σχολεία,  λόγω δημιουργίας παγετού τις πρώτες πρωινές  ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.
-1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-1ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-2ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-4ο Νηπιαγωγείο Παραλίας.
Χαλανδρίτσα Δήμου Ερυμάνθειας Αχαίας: σήμερα Τετάρτη θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Υστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 11η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, να παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων.

ΕΥΒΟΙΑ
Εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης και του παγετού που έχει δημιουργηθεί, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού.

ΚΙΛΚΙΣ
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top