ΘΑΜΜΕΝΟΙ στο χιόνι οι πρόσφυγες στη Μόρια – Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Απελπισμένοι οι άνθρωποι που ζουν μέσα στους πάγους και τα χιόνια

Εικόνες ντροπής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας μετανάστης πιθανότατα από την Αλγερία ή το Μαρόκο που μένει υπό άθλιες συνθήκες στο καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ο οποίος έχει θαφτεί στο χιόνι.

Στο βίντεο αυτό, που κάνει το γύρο του διαδικτύου και ντροπιάζει τη χώρα, αλλά και το ανθρώπινο είδος, ο πρόσφυγας, καταγγέλλει στα γαλλικά τις συνθήκες διαβίωσης εκεί με την επίσημη Πολιτεία να μην έχει λάβει απολύτως καμία μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς.

«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι. Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό; […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;», ακούγεται να λέει απελπισμένος ο πρόσφυγας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top