Στο έλεος του χιονιά η χώρα: Χιονοθύελλα σάρωσε τη νύχτα την Αλόννησο-ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος, Κύμη και Σκόπελος

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης για την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Λέσβο, καθώς λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, και σε πολλές περιοχές το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 2 μέτρα.

Εξαιτίας της ισχυρής κακοκαιρίας, πολλά είναι και τα χωριά που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του evianews, εκτός από την Κύμη, στο χιόνι "θάφτηκε" και η πόλη της Χαλκίδας.

Όπως βλέπετε και στα πλάνα από την εκπομπή «Live U», το χιόνι στη παραλία της Κύμης έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αυτή την στιγμή, στην Εύβοια βρίσκονται 70 μηχανήματα προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι, με τις προσπάθειες να είναι συνεχείς, καθώς 7-8 χωριά παραμένουν εγκλωβισμένα.

 

Το Μετόχι

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ EVIAZOOM ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Η Αλόννησος που μαζί με την Σκόπελο είναι τα δυο νησιά που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έζησε άλλη μια εφιαλτική νύχτα το βράδυ της Δευτέρας, καθώς «χτυπήθηκε» από χιονοθύελλα που σάρωσε το νησί με τον όγκο του χιονιού να ανεβαίνει, και την Πολιτική Προστασία να είναι σε επιφυλακή.

Στο νησί τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.  Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Πέτρο Βαφίνη, σήμερα αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια απεγκλωβισμού 12 οικογενειών από αγροικίες. Κατά τις δηλώσεις του δημάρχου το νησί δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την τροφοδοσία, ενώ σημείωσε ότι το χιόνι αυτή την ώρα, νωρίς το πρωί, φτάνει τους 30 πόντους. Σχετικά το τεράστιο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και του νερού, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι μόνο ορισμένα νησιά έχουν πρόβλημα.  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ SKOPELOS-NEWS

ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Μυτιλήνη, με το χιόνι στο νησί να έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο του οδικού δικτύου της Μυτιλήνης είναι κλειστό, ενώ τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου καθαρίζουν τους δρόμους, που όμως πολύ σύντομα κλείνουν ξανά.

Παράλληλα, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ συγκλονιστικές είναι και οι σκηνές με τους μετανάστες στη Μόρια, οι οποίοι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, με τις σκηνές τους να έχουν «θαφτεί» κάτω από το χιόνι.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση το βράδυ της Δευτέρας και στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπεράσει τους 20 πόντους, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΚΟRINTHOSTV ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top