Τι συμβαίνει με το νερό στην Θεσσαλονίκη; ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ για νοικοκυριά και μαγαζιά

Εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΥΑΘ για τον παγετό

Νερό Θεσσαλονίκη

Εφιαλτικό ήταν το Σαββατοκύριακο για πολλούς Θεσσαλονικείς, καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν προβλήματα σε σωλήνες ύδρευσης και σε κάποιες περιπτώσεις έσπασαν τα υδρόμετρα, με αποτέλεσμα αρκετά νοικοκυριά και καταστήματα να μείνουν για δύο 24 ώρα χωρίς νερό!

Το πρόβλημα συνεχίζεται σε πολλά σπίτια και μαγαζιά, γι' αυτό και η ΕΥΑΘ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ 

Με ανακοίνωση της η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) συνιστά στους καταναλωτές που δεν έχουν νερό λόγω του παγετού να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό (όχι ζεστό) νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου (όχι επάνω του).

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, εφόσον δεν αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνιστάται προσεκτικό στέγνωμα με πανί των σωληνώσεων, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστασία τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι υδρόμετρο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να μετρήσει τον όγκο χρήσης νερού. Τα υδρόμετρα χρησιμοποιούνται σε κάθε κατοικημένο και εμπορικό κτίριο στο δημόσιο σύστημα παροχής νερού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top