Μας «ΓΟΝΑΤΙΣΕ» ο χιονιάς! Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Σποράδες: Το 1,5 μέτρο έφτασε το χιόνι

Χωρίς τηλε-θέρμανση 14.000 νοικοκυριά στην Πτολεμαΐδα-ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Αλόννησο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τα δύο νησιά. Στη Σκόπελο το χιόνι έφτασε και το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στη δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.

Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι πολύ δύσκολη, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης στο νησί και από τη δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες για την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζωής στο νησί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται η Αλόννησος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. 



Παράλληλα δεν υπάρχει υδροδότηση στα κτίρια του νησιού, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και πολικών θερμοκρασιών.


Οι δρόμοι στην Αλόννησο είναι αδιάβατοι, στο Πατητήρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ενώ στην Παλιά Αλόννησο ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση,Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα ,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.

Στη Σκόπελο το χιόνι έφθασε το 1 μέτρο στην Χώρα και όλοι οι δρόμοι είναι χιονισμένοι. Κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη.


Καταβάλλονται προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων, αλλα οι χαμηλές θερμοκρασίες-πρωτόγνωρες για το νησί-έχουν ακινητοποιήσει και τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητείται να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής.

Κρήτη: Αγωνία για έγκυο που πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εν μέσω του χιονιά 

Επιχείρηση μεταφοράς μια εγκύου, από χωριό της ενδοχώρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου βρίσκεται σε εξέλιξη, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η έγκυος εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της, όμως η αιμορραγία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι συγγενείς της  να αποφασίσουν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο με ΙΧ.

Λόγω της χιονόπτωσης όμως το ΙΧ ακινητοποιήθηκε στη διαδρομή, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ και οι αρμόδιοι φορείς, ξεκίνησαν μια ολόκληρη επιχείρηση για  να αντιμετωπιστεί το περιστατικό! Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατευθύνεται προς το σημείο, ένα γκρέιντερ του δήμου ανοίγει το δρόμο προκειμένου να περάσει το αυτοκίνητο με την έγκυο.

Μάλιστα, το έργο του ειδικού οχήματος δυσχερένουν τα πολλά αυτοκίνητα που έχουν μείνει δεξιά και αριστερά του δρόμου, καθώς πολλοί θέλησαν να βγουν για τα χίονια στην ύπαιθρο, χωρίς να υπολογίσουν τα προβλήματα.

Εξηγήσεις από την Ολυμπία Οδό για τα προβλήματα στην Κορίνθου - Πατρών

Εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν σε «μπλοκάρισμα» της κυκλοφορίας για πολλές ώρες τη νύχτα του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών δίνει, με ανακοίνωσή της, η «Ολυμπία Οδός».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η εταιρεία, «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο επίμαχο σημείο μεταξύ Ακράτας και Αιγίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή και η κυκλοφορία διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, και επιπροσθέτως η αυξημένη κυκλοφορία των εορτών και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων συνέβαλαν στον αποκλεισμό της οδού από τις ακινητοποιήσεις οχημάτων, στα συχνά μποτιλιαρίσματα και στον εγκλωβισμό των εκχιονιστικών οχημάτων.

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και στην Παλαιά Εθνική Οδό, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών, αναστρέφοντας τα οχήματα στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα)».

Στο έλεος του χιονιά η Κύμη!

Το χιόνι μέσα στην πόλη έχει ξεπεράσει τα 2 μέτρα! Αποκλεισμένο το νοσοκομείο! 

Χιόνια και στη Λαμία (φωτο lamiareport)

 

Χωρίς θέρμανση η Πτολεμαΐδα

Βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας.Οι μονάδες 3 και 4 του ατμοηλεκτρικού σταθμού που τροφοδοτούν με θερμό ατμό την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας τέθηκαν εκτός λειτουργίας κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο ολικός παγετός κατά την διάρκεια της νύκτας όπου το θερμόμετρο «σκάλωσε» στους -17 βαθμούς κελσίου επηρέασε την λειτουργία δύο διακοπτών μεσαίας και υπερυψηλής τάσης που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στον υποσταθμό του ΑΗΣ και που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου των 150.000 και 400.000 volt.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η 3η μονάδα και στη συνέχεια η βλάβη αυτή να συμπαρασύρει και την λειτουργία της 4ης. Δεκατέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά αυτή την ώρα έχουν μείνει χωρίς θέρμανση με τις θερμοκρασίες στην πόλη να αγγίζουν το πρωί τους -12 βαθμούς κελσίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top